r
Nosalty Logó

Gombás bundában sült csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás bundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1848 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1848 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Gombát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, tojásokat, lisztet, sózzuk, borsozzuk .(Ha nagyon sűrű a massza adjunk, hozzá egy kis tejet.)
  3. Hússzeleteket belemártjuk először lisztbe, majd a masszába, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6925
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás bundában sült csirkemell
Salamon Csilla 1202 recept

Egyik legfinomabb hús, amit ettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.