Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal

Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal
Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pirítóssal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól vagy apukámtól gyakran kapok szárított vargányát. Most krémleves készült belőle.

Nem szeretem a liszttel sűrített krémleveseket, ezért most is inkább 2 krumplit főztem bele, és azzal sűrítettem be a levest, valamint egy kis tejszín tette krémessé.

A fokhagymás-sajtos pirítós pedig nagy kedvencünk krémlevesek vagy hagymaleves mellé, így olyan laktató, hogy főételként is megállja a helyét. Párom szerint, aki annyira nem rajong a krémlevesekért velem ellentétben, ez nagyon sokat dob mindegyiken, ezzel együtt örömmel eszi őket. :)

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A fokhagymás-sajtos pirítóshoz

ajánlat

Friss gombával is készíthető, illetve bármilyen kenyér, bagett, zsemle-szeletet piríthatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. Áztassuk be a szárított vargányát annyi vízbe, hogy ellepje.
  2. A krumplit hámozzuk meg, aprítsuk fel (minél kisebb darabokra vágjuk, annál hamarabb megfő). Egy hagymát is hámozzunk meg, és a felét aprítsuk fel.
  3. Kb. fél liter vízben tegyük fel főni a krumplit, hagymát, és tegyünk bele egy leveskockát is. Amikor már félig megpuhult a krumpli, adjuk hozzá a gombát és a levét is, amiben áztattuk.
  4. 5-10 perc főzés után húzzuk félre, és turmixoljuk össze.
  5. Ezt követően keverjük bele a tejszínt és az aprított petrezselymet, majd ismét forraljuk fel. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még sózzuk, ha pedig túl sűrű, még önthetünk hozzá egy kis vizet.

A fokhagymás-sajtos pirítós

  1. A fokhagymákat pucoljuk meg és pépesítjük (fokhagymapréssel vagy reszeljük le). Keverjük össze az olajjal, és ízesítjük egy csipet sóval és kevés borssal.
  2. Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe fektessük a kenyérszeleteket, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben addig süssük amíg a sajt szélei el nem kezdenek barnulni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 26 761
elküldve: 8
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes vargányakrémleves pirítóssal, tejszínes vargánya krémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2014-11-09 18:17

Nálam is a szülök adnak gombát, most éppen szárított vargányát ezért abból készítettem. Ezt a receptet választottam, nem bántam meg! Finom, gyors, ízletes.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2014-11-12 12:29

Kedves b-n!
Akkor te is szerencsésnek mondhatod magad, ha ilyen finomságokat kapsz. :)
Örülök nagyon, hogy kipróblátad a receptet és nem bántad meg! :)
Még sok hasonló sikerélményt kívánok!
Audrey

434
vargánya gomba 20 dkg
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 0.5 közepes db
leveskocka 1 db
főzőtejszín 1 dl
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 8 dl
toast kenyér 6 szelet
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 10 dkg