Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu

Túrós batyu
Túrós batyu
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre rászántam magam az elkészítéséhez, és nem bántam meg. Nagyon finom, és sokáig puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz hozzávalókat jól elkeverjük, majd hozzárakjuk a tejet, margarint, tojást. (Próbáljunk meg figyelni, hogy a só az élesztővel ne érintkezzen közvetlenül.) Tegyük bele a sót, keverjük el, majd az élesztőt.
  2. Az összeállított tésztát meleg helyen, letakarva, körülbelül 30 percig kelesztjük.
  3. Amíg várunk a tésztára, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összeöntjük, és elkeverjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk - nekem 24 db lett -, majd ezeknek a közepére helyezzük a tölteléket. (A vágások mentén vékonyan megkenhetjük tojással, hogy könnyebb legyen batyut formázni.)
  5. Előmelegített sütőben 180°-on készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ro_rienn

Mióta szakács: 2017.02.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós táska, kelt batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1074
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 300 g
finomliszt 300 g
instant élesztő 10 g
2 g
tej 260 ml
margarin 100 g
tojás 1 db
cukor 60 g
krémtúró 570 g
búzadara 20 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 15 g
méz 65 g