r
Nosalty Logó

Vaníliás panna cotta narancsöntettel

Malacka
Vaníliás panna cotta narancsöntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

Az öntethez

528
Kalória
4.2g
Fehérje
45.3g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
95g
Víz
133.2g
Koleszterin
181.2mg
Élelmi rost
44.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A panna cotta-hoz

Az öntethez

Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 528 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.5 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    475 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1683 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2647 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatinlapokat beleáztatjuk a hideg tejbe.
  2. Egy lábosba tesszük a narancs héjat, cukrot és vaníliát. Felöntjük 400 ml tejszínnel és felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg 2/3-ra sűrűsödik.
  3. Közben kivesszük a zselatinlapot a tejből, a tejet megmelegítjük. Visszatesszük bele a zselatint. Addig keverjük, míg fel nem olvad. Majd beleöntjük a tejszínbe és elkeverjük. A maradék tejszínt lazán felverjük, és óvatosan a dermedő folyadékba keverjük.
  4. Tálakba öntjük, és legalább 5 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Amíg szilárdul, elkészítjük az öntetet. Karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben, majd öntsük fel a narancslével és a likőrrel. Kis lángon kevergetve főzzük addig, míg szirupos állagú nem lesz. Kész:)
  6. A kihűlt panna cottát borítsuk tányérra. Lazítsuk meg a szélét egy késsel, és merítsük a tálat egy pillanatra forró vízbe. Kanalazzuk rá a narancsöntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ezer éve kinéztem ez a receptet a Good Food magazinban, és a hétvégén sikerült zselatinlapra szert tennem, úgyhogy nem volt kérdés, mit készítek belőle:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...