Nosalty Logó

Vaníliás-mandulás kiflik cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Vaníliás-mandulás kiflik cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 478 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2872 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 417 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 478 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2872 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 dkg xukor zérót porcukor állagúra daráljuk, majd a liszttel, margarinnal, őrölt mandulával és csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 185°C-ra.
  3. A tésztát kb. 1 cm vastag rudakká nyújtjuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Minden kis tésztahengert egyenként megsodrunk úgy, hogy a két vége elkeskenyedjen. Ezután kifli formára hajtjuk őket.
  5. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jók, ha az aljuk és a két végük aranybarna. Inkább többször ellenőrizzük őket, nehogy nagyon megpiruljanak.
  6. Míg a kiflik sülnek, a xukor zérót és az őrölt vaníliát egy kis tálkában összekeverjük.
  7. A frissen kisült kifliket még forrón a keverékbe forgatjuk. Több szempontból is óvatosan kell bánni velük, egyrészt nehogy megégessük a kezünket, másrészt a forgatásnál ne törjenek össze a kiflik.
  8. Ha kihűltek, lehet csemegézni.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36375
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az egyik legkedvesebb aprósüteményem. Leginkább azért, mert húgom nagyon szereti. Azután pedig azért, mert nagyon gyorsan elkészül, nem túl édes és akár előre is elkészíthető az ünnepekre. Jól záródó dobozban akár két hétig is eláll... állítólag. :) Az eredeti recept porcukrot és finomlisztet használ; forgatáshoz pedig aprószemű kristálycukrot. Aki ehet cukrot, természetesen készítheti azzal. Én pár napja vettem xukor zérót. Próbaképpen egy újabb alternatíva cukorra. Ez finom szemcsés kristálycukor állagú, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Nekem ebből az adagból most 74 db kifli lett. Két adagban sütöttem ki. Kellemes Adventi készülődést kívánok mindenkinek! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Torma

De gusztak! A fotó is jo, kis konyhatunder :) T:)

Ági78

:) Aranyos vagy, köszönöm szépen! Na most én is vigyorgok, mint a kiflik. Meg el is pirultam... Puszi: Ági

Törölt felhasználó

Te jo eg! Ez mar annyira elethu,hogy ezt mar buntetni kene!

Ági78

:D

Olaszné Anci

Köszönöm, mentettem ! Boldog ünnepeket kívánok ! Üdv: Anci

Ági78

Kedves Anci, Nagyon örülök, hogy megtetszettek a kiflik.:) Én is békés, boldog ünnepeket kívánok Neked! Puszi: Ági

Olaszné Anci

Kedves Ági ! Köszönöm szépen !Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Az ejjel megsutottem a kifliket,hat nem lettek olyan szepek,mint ezen a gyonyoru foton,de nagyon finomak lettek!Karacsonyra ujra megcsinalom.Koszonom.Boldog unnepeket kivanok Kata

Ági78

Szia Kata! De jó, örülök neki, hogy ízlik! :) Kedves t?led, hogy megírtad, köszönöm szépen! Én is békés, boldog ünnepeket kívánok Neked! Üdv: Ági:)

Törölt felhasználó

Kicsit módosítottam a recepten, mert zabpehelyliszttel, vajjal és nyírfacukorral készítettem. Isteni lett! Köszönöm a receptet!!!! :)

Ági78

Örülök, hogy megtetszett a recept! Klassz, hogy módosítottad, biztos finom lett.:) Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept. Sokszor próbálkoztam már még édesanyám recptjével,de sohasem sikerült kiflinek mert ragadt és nem tudtam formálni. Most nagyon szépek lettek és nagyon jók. Karácsony el?tti f?próba volt. Én is változtattam egy kicsit rajta mert 150 gr sima durumlisztet,100gr fogós durum lisztet és 50 gr zabpehely lisztet tettem és csak 150 gr margarint tettem hozzá és kiegészítettem két ev?kanál kefirrel. Izesítés egy kis csokoládé és vanilia és mandula aromával Nagyon jól sikerült köszönöm az ötletet. Lehet,hogy azért sikerült a formázás mert orvosi gumikesztyüvel formáztam. Mindig avval gyúrok és formázok mert nem szeretem ha a körmöm alá megy a tészta. Engem nagyon zavar. Kellemes karácsonyi ünnepeket minden süt? társnak.

Ági78

Szia! Örülök, hogy neked is megtetszett a recept. Biztos finomak lettek! :) Azért is jók az ilyen receptek, mert lehet ?ket kicsit variálni. :) Köszi, hogy megírtad! Neked is békés ünnepeket! Ági

mataka

Kedves Ági! Lehet xilitet használni a xukor zéro helyett? És ha igen mennyi mennyiséget? Köszönöm a válszt. Mataka

Ági78

Szia! Igen, persze! :) Ugyanakkora mennyiséggel szerintem jó lehet. :) Örülök, hogy tetszik a recept! Üdv: Ági

vmzsuzsa

Nagyon finomak lettek a kiflik. Csak mire kih?lt, meglep?en megkeményedett, másnapra is kemény maradt. Én arra számítottam, hogy omlós lesz, de lehet, hogy az eritrit miatt ilyen. Persze így is nagyon finom. Neked milyen lett? Zsuzsa

Ági78

Szia! Örülök, hogy megsütötted a kifliket. Igen, valószín?leg az eritrit miatt kicsit keményebb, mint a hagyományos, omlós aprósütik. A régi, eredeti recept szerint cukorral készül és azzal omlósabb is, az igaz. ;) Örülök, hogy ízlik! Üdv: Ági

vmzsuzsa

Köszi a gyors választ, megnyugodtam, hogy nem rontottam el. Régen sokszor csináltam cukorral, és azt vártam, hogy olyan lesz. De most cukorbetegség miatt ilyen sütiket készítek, ezért örültem nagyon ennek a receptnek. A kifli így is nagyon finom. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nincs zéro xukrom ugyis meg lehet oldani, hogy ledarálom az eritritet? :) Koszi a választ

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.