Vaníliás-mandulás kiflik cukor nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A tésztához
-
33g margarin239 kcal
-
42g durumliszt141 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
13g erythritol0 kcal
-
2g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
A forgatáshoz
-
8g erythritol0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
478
Kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
250g durumliszt848 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
80g erythritol0 kcal
-
10g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
A forgatáshoz
-
50g erythritol0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
2872
Kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A tésztához
-
29g margarin208 kcal
-
36.2g durumliszt123 kcal
-
14.5g mandula86 kcal
-
11.6g erythritol0 kcal
-
1.4g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
A forgatáshoz
-
7.2g erythritol0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Összesen
417
Kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
478
Kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 220.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3014 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1761 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 1536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1224 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2872
Kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
417
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A 8 dkg xukor zérót porcukor állagúra daráljuk, majd a liszttel, margarinnal, őrölt mandulával és csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk.
- A sütőt előmelegítjük 185°C-ra.
- A tésztát kb. 1 cm vastag rudakká nyújtjuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk.
- Minden kis tésztahengert egyenként megsodrunk úgy, hogy a két vége elkeskenyedjen. Ezután kifli formára hajtjuk őket.
- A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jók, ha az aljuk és a két végük aranybarna. Inkább többször ellenőrizzük őket, nehogy nagyon megpiruljanak.
- Míg a kiflik sülnek, a xukor zérót és az őrölt vaníliát egy kis tálkában összekeverjük.
- A frissen kisült kifliket még forrón a keverékbe forgatjuk. Több szempontból is óvatosan kell bánni velük, egyrészt nehogy megégessük a kezünket, másrészt a forgatásnál ne törjenek össze a kiflik.
- Ha kihűltek, lehet csemegézni.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40x2
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 36375
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ági78
149 recept
Ez az egyik legkedvesebb aprósüteményem. Leginkább azért, mert húgom nagyon szereti. Azután pedig azért, mert nagyon gyorsan elkészül, nem túl édes és akár előre is elkészíthető az ünnepekre. Jól záródó dobozban akár két hétig is eláll... állítólag. :) Az eredeti recept porcukrot és finomlisztet használ; forgatáshoz pedig aprószemű kristálycukrot. Aki ehet cukrot, természetesen készítheti azzal. Én pár napja vettem xukor zérót. Próbaképpen egy újabb alternatíva cukorra. Ez finom szemcsés kristálycukor állagú, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Nekem ebből az adagból most 74 db kifli lett. Két adagban sütöttem ki. Kellemes Adventi készülődést kívánok mindenkinek! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
Hozzászólások
De gusztak! A fotó is jo, kis konyhatunder :) T:)
:) Aranyos vagy, köszönöm szépen! Na most én is vigyorgok, mint a kiflik. Meg el is pirultam... Puszi: Ági
Te jo eg! Ez mar annyira elethu,hogy ezt mar buntetni kene!
:D
Köszönöm, mentettem ! Boldog ünnepeket kívánok ! Üdv: Anci
Kedves Anci, Nagyon örülök, hogy megtetszettek a kiflik.:) Én is békés, boldog ünnepeket kívánok Neked! Puszi: Ági
Kedves Ági ! Köszönöm szépen !Puszi: Anci
Az ejjel megsutottem a kifliket,hat nem lettek olyan szepek,mint ezen a gyonyoru foton,de nagyon finomak lettek!Karacsonyra ujra megcsinalom.Koszonom.Boldog unnepeket kivanok Kata
Szia Kata! De jó, örülök neki, hogy ízlik! :) Kedves t?led, hogy megírtad, köszönöm szépen! Én is békés, boldog ünnepeket kívánok Neked! Üdv: Ági:)
Kicsit módosítottam a recepten, mert zabpehelyliszttel, vajjal és nyírfacukorral készítettem. Isteni lett! Köszönöm a receptet!!!! :)
Örülök, hogy megtetszett a recept! Klassz, hogy módosítottad, biztos finom lett.:) Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági
Nagyon jó recept. Sokszor próbálkoztam már még édesanyám recptjével,de sohasem sikerült kiflinek mert ragadt és nem tudtam formálni. Most nagyon szépek lettek és nagyon jók. Karácsony el?tti f?próba volt. Én is változtattam egy kicsit rajta mert 150 gr sima durumlisztet,100gr fogós durum lisztet és 50 gr zabpehely lisztet tettem és csak 150 gr margarint tettem hozzá és kiegészítettem két ev?kanál kefirrel. Izesítés egy kis csokoládé és vanilia és mandula aromával Nagyon jól sikerült köszönöm az ötletet. Lehet,hogy azért sikerült a formázás mert orvosi gumikesztyüvel formáztam. Mindig avval gyúrok és formázok mert nem szeretem ha a körmöm alá megy a tészta. Engem nagyon zavar. Kellemes karácsonyi ünnepeket minden süt? társnak.
Szia! Örülök, hogy neked is megtetszett a recept. Biztos finomak lettek! :) Azért is jók az ilyen receptek, mert lehet ?ket kicsit variálni. :) Köszi, hogy megírtad! Neked is békés ünnepeket! Ági
Kedves Ági! Lehet xilitet használni a xukor zéro helyett? És ha igen mennyi mennyiséget? Köszönöm a válszt. Mataka
Szia! Igen, persze! :) Ugyanakkora mennyiséggel szerintem jó lehet. :) Örülök, hogy tetszik a recept! Üdv: Ági
Nagyon finomak lettek a kiflik. Csak mire kih?lt, meglep?en megkeményedett, másnapra is kemény maradt. Én arra számítottam, hogy omlós lesz, de lehet, hogy az eritrit miatt ilyen. Persze így is nagyon finom. Neked milyen lett? Zsuzsa
Szia! Örülök, hogy megsütötted a kifliket. Igen, valószín?leg az eritrit miatt kicsit keményebb, mint a hagyományos, omlós aprósütik. A régi, eredeti recept szerint cukorral készül és azzal omlósabb is, az igaz. ;) Örülök, hogy ízlik! Üdv: Ági
Köszi a gyors választ, megnyugodtam, hogy nem rontottam el. Régen sokszor csináltam cukorral, és azt vártam, hogy olyan lesz. De most cukorbetegség miatt ilyen sütiket készítek, ezért örültem nagyon ennek a receptnek. A kifli így is nagyon finom. Zsuzsa
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nincs zéro xukrom ugyis meg lehet oldani, hogy ledarálom az eritritet? :) Koszi a választ