Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa vaníliás kifli

Csupa vaníliás kifli
Csupa vaníliás kifli
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kiadós, több napig elálló, vendégváró süti.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, a darált diót és a margarint összegyúrjuk.
  2. A tésztából ujjnyi vastagságú rudakat formálunk, amelyeket 5 cm-es darabokra vágunk, majd kifli alakúra formáljuk.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A kifliket közvetlenül a sütés után (még forrón) vaníliás cukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 899
elküldve: 4
receptkönyvben: 190
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

ameti

Mióta szakács: 2011.08.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás-diós kifli, vaníliás cukorba hempergetett diós kiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monasama
monasama Thu, 2015-12-03 13:19

Sajnos nekem nem sikerült. :S Melegen szétporlik, kihűlve törékeny, az íze rántásszerű. Lehet hogy a liszttel volt a baj és hagyni kellett volna állni 1 napot a hűtőben?

Málnamanna
Málnamanna Thu, 2014-04-10 20:14

Köszönöm ameti ezt a szuper receptet. tényleg eláll több napon keresztül már ha marad

298
finomliszt 25 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 7 csomag
porcukor 7.5 dkg
dió 10 dkg