r
Nosalty Logó

Vaníliás jeges latte

Kobalt 1995
Vaníliás jeges latte
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
9.2g
Fehérje
16.6g
Szénhidrát
9.4g
Zsír
71.4g
Víz
217g
Koleszterin
-
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. Egy kis tálkába fehéredésig keverjünk ki egy tojássárgáját egy evőkanál porcukorral.
  2. Ezután folyamatos kevergetés közben adagoljunk hozzá két deci tejet és fél deci langyos vagy hideg feketekávét.
  3. Az így kapott keverékhez adjunk hozzá egy csepp vanília-aromát.
  4. Egy pohárba (vagy bögrébe) öntsük bele a keverékünket, és adjunk hozzá négy jégkockát.
  5. Egy kiskanállal keverjünk még egyet rajta, és már fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Egy spontán ötlettől vezérelve készítettem el először ezt a kávékülönlegességet egyik reggel, miután a kotyogós kávéfőzőben maradt még egy kis kihűlt kávé, és a mélyhűtőben is akadt még pár jégkocka. A forró nyári napokon ez a jegeskávé egy igazi felüdülés, az íze pedig a legfinomabb madártejét idézi, de ott van mögötte az a kellemes tejeskávés íz is. 

További receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.