Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos fehér csokis gyümölcskenyér

Mákos fehér csokis gyümölcskenyér
Mákos fehér csokis gyümölcskenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari recept - testre szabva.

hozzávalók / 8 adag

A sütihez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukor felével és a vaníliás cukorral, majd tovább habosítjuk a puha vajjal.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájás masszába. Fakanállal belekeverjük a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet. (Én beleszitáltam.) Hozzáadjuk a felkockázott birsalmasajtot vagy kandírozott gyümölcsöt.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és kb. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
  4. A formából kiborítva megvárjuk, míg kihűl, majd rácsorgatjuk az étolajjal együtt felolvasztott fehér csokoládét, és díszítésül megszórjuk színes tortadarával vagy kandírozott gyümölccsel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 269
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

birsalma sajtos gyümölcskenyér, mákos gyümölcskenyér fehér csokis bevonattal, mákos-gyümölcsös formakenyér csokimázzal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
finomliszt 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 15 dkg
tojás 5 db
mák 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
birsalmasajt 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek