Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos-meggykrémes párnák

Vaníliapudingos-meggykrémes párnák
Vaníliapudingos-meggykrémes párnák
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készültem már, hogy elkészítem ezt a dupla töltelékes sütit, most végre ennek is eljött az ideje. Nem emlékszem pontosan, hol ettem egyszer hasonlót, de nagyon ízlett, így mindenképpen ki akartam próbálni a "házi változatot" is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fázisfotók a készítésről a blogomban találhatók.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
  2. Addig elkészítjük a töltelékeket. A vaníliás pudingport kétfelé osztjuk, és az egyik felét 1 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel főzzük fel. A másik felét szintén 1 evőkanál cukorral és 2 dl meggybefőtt lével készítjük el. Mindkét krémet többször átkeverve langyosra hűtjük.
  3. Ha kiolvadt a leveles tésztánk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Nagyjából 40x48 cm-es téglalapot készítünk belőle, amit éles késsel 16 db 10x12 cm-es kis téglalapra vágunk fel.
  4. Ezután a téglalapok egyik felét a kés hegyével 4 csíkban bevágjuk, a másik felére pedig hosszában egymás mellé kanalazzuk a töltelékeket. A bevágott oldalt ráhajtjuk a töltelékes oldalra, és a széleit körbe kicsit lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  5. Egy gáztepsit kivajazunk, sütőpapírt helyezünk rá (amit szintén megvajazunk), és a kész párnácskákat egymás mellé helyezzük rajta. A sütik tetejére is tegyünk vajdarabkákat, hogy sütés közben ráolvadjanak a tésztára, így kevésbé szárad ki a leveles tésztánk.
  6. Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a tetejük szép színt kap. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudinggal és meggyes krémmel töltött leveles tészta, pudingos-meggykrémes leveles, vaníliás-meggyes leveles párna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

475
leveles tészta 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 2 dl
meggylé 2 dl
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
porcukor 3 ek