r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-Oreos pohárkrém eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Vaníliakrémes-Oreos pohárkrém eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a maradék tejet.
  2. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
  3. Amikor a puding kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára.
  4. Ezután verjük kemény habbá a habtejszín, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
  5. Pár darab Oreo kekszet tördeljünk bele a poharakba, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután megint keksz, majd krém következik.
  6. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészül az eperdzsem.
  7. Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd daraboljuk fel ízlés szerint.
  8. Ezután adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét, és az őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig. (arra figyeljünk nehogy túlfőzzük)
  9. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az eperhez, és addig főzzük míg kellően besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki.
  10. A pohárkrémet vegyük ki a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kihűlt eperdzsemet, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  11. Tálalás előtt egy kicsivel, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 122
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a pohárkrémeket készíteni is, és természetesen enni is. Egyszerűek, és megunhatatlanok, mint pl. ez a habos vaníliakrém a roppanós keksszel, és az eperrel.

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek