Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kedvenc főzős újságomban találtam. Átvariáltam a saját ízlésünkre, így lekvár helyett egy könnyű vanília krémet készítettem, barackos töltelékkel. Nagyon nagy sikert aratott, nem túl édes mégis mennyei finomság. Üdítő benne a gyümölcsös töltelék.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan a sárga masszához öntjük, jól elkeverve. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk a tojásos lisztes keverékbe.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt, sima sütésnél 180°- on megsütjük.
  4. Mikor kész konyharuhára borítjuk, az aljáról leszedjük a papírt, és óvatosan még melegen feltekerjük.
  5. A vaníliás krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük, és kézi habverővel jól összedolgozzuk, míg egy viszonylag kemény, de persze jól kenhető krémet nem kapunk.
  6. Mikor a piskóta kihűlt, megkenjük a vaníliás krémmel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  7. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túl érjen a formán.
  8. A piskóta szeletekből teszünk szorosan a forma aljára, és az oldalára (mintha kibélelnénk a piskóta szeletekkel)
  9. Elkészítjük a tölteléket, a 40 dkg barackot lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a cukorral.
  10. 1 dl vizet forralunk és beleszórjuk a zselatint, addig kevergetjük kis lángon míg fel nem oldódik.
  11. Míg langyosra hűtjük a zselatint, a habtejszínt jó kemény habbá verjük.
  12. Az összeturmixolt barackhoz hozzáöntjük a zselatint, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pici vanília aromát. A felvert tejszínt óvatosan a zselatinos masszához keverjük.
  13. Beleöntjük a tölteléket a a formába a piskótaszeletekre. Befedjük a formán túl lógó folpack-kal.
  14. Hűtőbe tesszük pár órára. A tetejére tehetünk egy kis nehezéket pl. doboz tejet, így kicsit összepréseljük.
  15. Mikor a töltelék megdermedt, kiborítjuk a formából.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 69 044
elküldve: 126
receptkönyvben: 1 652
elkészítve: 27/68
Facebookon megjelent: 2

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos-vaníliás őzgerinc, őzgerinc sütemény tejszínes vaníliakrémmel és barackkal, tejszínes vaníliakrémes piskóta

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MAJTY
MAJTY Tue, 2013-12-31 18:48

Koszi szepen a csodas receptet ,mar a hire a csaladomban villamkent jar ,nagyon varjuk mar ...most tettem be a hutobe.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2014-01-02 08:20

Kedves Majty!
Nagyon szívesen :-)
Remélem ízlett nektek is!
Boldog Új Évet Kívánok!
Szép napot!
Üdv: Alkonyat

MAJTY
MAJTY Thu, 2014-01-02 19:19

Kedves Alkonyat! Nagy sikere lett a finomsagodnak,ujjbol megkoszonom ,es azt hiszem ujra meg kell csinalnom mert nagyon hamar elfogyott es meg jo lett volna ha lett volna. Gratulalok az osszes recepteidhez es kivanok en is neked es csaladodnak Boldog Uj Evet! Szeretettel:MAJTY

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2014-01-03 09:43

Kedves MAJTY!
Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)
Köszönöm a visszajelzést és a kedves szavakat!
Legyen szép napod!
Üdv: Alkonyat

Yakuza
Yakuza Fri, 2013-02-08 10:53

A Bella nagyon édes :-) Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Már alig várom, hoyg elkészítsem!
megírom az eredményt! :-) kellemes hétvégét és még egyszer köszönööööm :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-02-08 10:28

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

harlana
harlana Thu, 2013-02-07 19:05

Vica Takács!!A 4.pontban azért tekerjük fel,mert melegen könnyen kezelhető a tészta és nem törik.Ha kihűlt kitekered,megkened krémmel és könnyen,egyszerűen visszatekered.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2013-02-08 16:17

Harlana! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, kevés sütit, sütiféléket csinálok, ezért nem vagyok jártas.

harlana
harlana Thu, 2013-02-07 18:58

Yakuza!!Igen valóban olyan zacsiban van mint a sütőpor és Gelatine van ráírva!! Remélem segítettem,sok sikert a sütéshez.

Yakuza
Yakuza Fri, 2013-02-08 10:57

igen segítettél :-) köszönöm. de a pudingos kérdésre nem kaptam válszt. olyan pudingot vegyek, amit nem kell felfözni? vagy felfözödet, de nem fözzem fel? :-)
Bocsi, de ha nem kérdezem, lehet nem jön össze, azért meg nagyon kér lenne. inkább elöre kérdezösködöm, mint a végén ne tudjam :-) hálás vagyok minden segítségért!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-02-08 11:12

Főzés nélküli pudingport kell hozzá, nem kell vele semmit csinálni, csak beleöntöd a félig felvert habtejszínbe és attól jó "tartása" lesz a krémnek.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Thu, 2013-02-07 18:51

Alkonyat! Szia légyszi segíts: a receptet olvasva nem igazán értem, hogy a 4.pontnál feltekerjük a piskótát, a 6.pontnál megint fel kell tekerni. Én nem igazán értem.Bocsi, hogy értetlen vagyok, de nem jön le.Köszi előre is a segítséget.

maya52
maya52 Sat, 2013-11-02 17:16

Vica teljesen igazad van, én se értem elég bonyolult süti.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-02-07 19:14

Szia Vica!
Nem vagy értetlen, én nem részleteztem. :-)
A 4. pontban mikor lehúzzuk a papírt a piskótáról azért kell konyharuha segítségével óvatosan feltekerni, hogy mikor kihűl ne törjön, a felcsavarásnál. Úgy hagyjuk pár percig utána kigöngyölheted. Ha még melegen feltekerjük akkor felveszi azt a tekercs formát és mikor a 6. pontban már a krémmel tekerjük akkor biztos, hogy könnyen, törés mentesen tudunk vele dolgozni.
Nyugodtam írj, ha van még kérdésed.
Üdv: Alkonyat

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2013-02-08 16:20

Szia Alkonyat! Neked is nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.Nem nagyon szoktam sütit, sütiféléket csinálni, de ezt biztos kipróbálom, már csak a lányom kedvéért is. Mégegyszer köszi! Üdv Vica

Yakuza
Yakuza Thu, 2013-02-07 16:48

egy kérdésem lenne. németbe lakok, megnéztem a zselatint. de! :-) akkor is szeretném megkérdezni, hoyg az mi? :-) bocsi de nagyon kezdö vagyok! az olyan zacsiba van, mint a sütöpor, vagy mibe van? köszönöm szépen elöre is! Bea (yakuza)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2013-02-07 18:59

Kedves Yakuza!
Először is köszönöm a kedves szavakat! :-)
A kutyus a profilképemen az enyém, Bellának hívják és a névnapomra kaptam a férjecskémtől 2 éve. :-)
A zselatin egy kocsonyásodó anyag ami megköti a "folyós" krémeket.
http://bolthely.hu/hazaviszi/id/02721_Horvath_Rozi_-_Zselatin_25g Ezen az oldalon megtudod nézni, hogy milyen csomagban lehet kapni itt Magyarországon.Több fajtája van, de ebbe a sütibe a képen látható zacskós zselatint használtam.
Nyugodtan kérdezz, ha van még kérdésed!
Üdv: Alkonyat

Yakuza
Yakuza Thu, 2013-02-07 16:44

Jézusom, de guszta! épp most láttam meg a facen. El is mentem egyböl :-) köszönöm szépen Alkonyat! Ari a profilképed :-) a te kutyusod?

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-05-13 19:14

Szia Alkonyat!
De guszta ez a süti! Az őszibarack szezon egyik süteménye lesz! :)) Köszi a receptet!
Üdv: Samiya

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-05-13 19:35

Szia Samiya!
Köszönöm a dicséretet. :-)
Hamar elfogyott a tálról, dupla szeletet kellett vágni a barátoknak.
Üdv: Alkonyat

607
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 3 dl
cukor 1 ek
őszibarack 40 dkg
cukor 2 púpozott ek
zselatin 1 teáskanál
vaníliaaroma 10 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 2 dl