r
Nosalty Logó

Méteres kalács, ahogy mi szeretjük

szandika0201
Méteres kalács, ahogy mi szeretjük
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

699
Kalória
9.9g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
40.6g
Víz
196.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
36.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 8390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Csokoládémáz

Összeállítás

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    571.3 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7944.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    3239 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    727.5 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    487.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4372 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 8390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóinak a feléből (a kakaópor kivételével) először elkészítjük a világos piskótát. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Vajazzunk-lisztezzünk ki egy őzgerincformát.
  2. A margarint habosítsuk ki a cukor felével, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet felváltva.
  3. A cukor másik felével verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét.
  4. Egy kevés tojásfehérjével lazítsuk a margarinos-tojásos-lisztes masszát, majd keverjük bele óvatosan egy fakanál vagy spatula segítségével az egész tojásfehérjét.
  5. Egyengessük el óvatosan a kivajazott-lisztezett formában.
  6. Ugyanezeket a folyamatokat ismételjük meg, hogy elkészítsük a barna piskótát. A kakaóport a liszthez keverjük hozzá, és úgy adagoljuk a cukorral kikevert margarinhoz. Tűpróbáig sütjük.

Vajkrém

  1. Míg sülnek és hűlnek a piskóták, elkészítjük a vajkrém főzött részét. A pudingport és a tejet sűrűsödésig felfőzzük.
  2. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, és kb. kanalanként hozzáadagoljuk a már kihűlt pudingot. Ennél a fázisnál lehet ízlés szerint ízesíteni a rumaromával.

Csokoládémáz

  1. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A fazékban ne forrjon a víz, csak gyöngyözzön. Olajjal kicsit hígítjuk, ha szükséges.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótákat gerezdenként felvágjuk.
  2. A vajkrémmel összeragasztunk egy világos-egy barna-egy világos piskótát, míg a piskóta el nem fogy.
  3. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt, hidegre tesszük, ha tudjuk.
  4. Legvégül óvatosan leöntjük a csokoládémázzal, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Életemben akkor készítettük először, amikor anyukám terhes volt a húgommal. Azóta minden húsvétkor, karácsonykor és szilveszterkor elengedhetetlen desszert nálunk.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek