r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 607 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 3040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 199 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 607 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1826 micro
Összesen 3040 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan a sárga masszához öntjük, jól elkeverve. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk a tojásos lisztes keverékbe.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt, sima sütésnél 180°- on megsütjük.
  4. Mikor kész konyharuhára borítjuk, az aljáról leszedjük a papírt, és óvatosan még melegen feltekerjük.
  5. A vaníliás krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük, és kézi habverővel jól összedolgozzuk, míg egy viszonylag kemény, de persze jól kenhető krémet nem kapunk.
  6. Mikor a piskóta kihűlt, megkenjük a vaníliás krémmel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  7. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túl érjen a formán.
  8. A piskóta szeletekből teszünk szorosan a forma aljára, és az oldalára (mintha kibélelnénk a piskóta szeletekkel)
  9. Elkészítjük a tölteléket, a 40 dkg barackot lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a cukorral.
  10. 1 dl vizet forralunk és beleszórjuk a zselatint, addig kevergetjük kis lángon míg fel nem oldódik.
  11. Míg langyosra hűtjük a zselatint, a habtejszínt jó kemény habbá verjük.
  12. Az összeturmixolt barackhoz hozzáöntjük a zselatint, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pici vanília aromát. A felvert tejszínt óvatosan a zselatinos masszához keverjük.
  13. Beleöntjük a tölteléket a a formába a piskótaszeletekre. Befedjük a formán túl lógó folpack-kal.
  14. Hűtőbe tesszük pár órára. A tetejére tehetünk egy kis nehezéket pl. doboz tejet, így kicsit összepréseljük.
  15. Mikor a töltelék megdermedt, kiborítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 889
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 73536
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
Alkonyat 83 recept

Ezt a receptet a kedvenc főzős újságomban találtam. Átvariáltam a saját ízlésünkre, így lekvár helyett egy könnyű vanília krémet készítettem, barackos töltelékkel. Nagyon nagy sikert aratott, nem túl édes mégis mennyei finomság. Üdítő benne a gyümölcsös töltelék.

Hozzászólások (9)

Samiya

Szia Alkonyat! De guszta ez a süti! Az ?szibarack szezon egyik süteménye lesz! :)) Köszi a receptet! Üdv: Samiya

Alkonyat

Szia Samiya! Köszönöm a dicséretet. :-) Hamar elfogyott a tálról, dupla szeletet kellett vágni a barátoknak. Üdv: Alkonyat

Yakuza

Jézusom, de guszta! épp most láttam meg a facen. El is mentem egyböl :-) köszönöm szépen Alkonyat! Ari a profilképed :-) a te kutyusod?

Yakuza

egy kérdésem lenne. németbe lakok, megnéztem a zselatint. de! :-) akkor is szeretném megkérdezni, hoyg az mi? :-) bocsi de nagyon kezdö vagyok! az olyan zacsiba van, mint a sütöpor, vagy mibe van? köszönöm szépen elöre is! Bea (yakuza)

Alkonyat

Kedves Yakuza! El?ször is köszönöm a kedves szavakat! :-) A kutyus a profilképemen az enyém, Bellának hívják és a névnapomra kaptam a férjecskémt?l 2 éve. :-) A zselatin egy kocsonyásodó anyag ami megköti a "folyós" krémeket. http://bolthely.hu/hazaviszi/id/02721_Horvath_Rozi_-_Zselatin_25g Ezen az oldalon megtudod nézni, hogy milyen csomagban lehet kapni itt Magyarországon.Több fajtája van, de ebbe a sütibe a képen látható zacskós zselatint használtam. Nyugodtan kérdezz, ha van még kérdésed! Üdv: Alkonyat

vica takacs

Alkonyat! Szia légyszi segíts: a receptet olvasva nem igazán értem, hogy a 4.pontnál feltekerjük a piskótát, a 6.pontnál megint fel kell tekerni. Én nem igazán értem.Bocsi, hogy értetlen vagyok, de nem jön le.Köszi el?re is a segítséget.

Alkonyat

Szia Vica! Nem vagy értetlen, én nem részleteztem. :-) A 4. pontban mikor lehúzzuk a papírt a piskótáról azért kell konyharuha segítségével óvatosan feltekerni, hogy mikor kih?l ne törjön, a felcsavarásnál. Úgy hagyjuk pár percig utána kigöngyölheted. Ha még melegen feltekerjük akkor felveszi azt a tekercs formát és mikor a 6. pontban már a krémmel tekerjük akkor biztos, hogy könnyen, törés mentesen tudunk vele dolgozni. Nyugodtam írj, ha van még kérdésed. Üdv: Alkonyat

vica takacs

Szia Alkonyat! Neked is nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.Nem nagyon szoktam sütit, sütiféléket csinálni, de ezt biztos kipróbálom, már csak a lányom kedvéért is. Mégegyszer köszi! Üdv Vica

Törölt felhasználó

Vica teljesen igazad van, én se értem elég bonyolult süti.

Törölt felhasználó

Yakuza!!Igen valóban olyan zacsiban van mint a süt?por és Gelatine van ráírva!! Remélem segítettem,sok sikert a sütéshez.

Yakuza

igen segítettél :-) köszönöm. de a pudingos kérdésre nem kaptam válszt. olyan pudingot vegyek, amit nem kell felfözni? vagy felfözödet, de nem fözzem fel? :-) Bocsi, de ha nem kérdezem, lehet nem jön össze, azért meg nagyon kér lenne. inkább elöre kérdezösködöm, mint a végén ne tudjam :-) hálás vagyok minden segítségért!

Alkonyat

F?zés nélküli pudingport kell hozzá, nem kell vele semmit csinálni, csak beleöntöd a félig felvert habtejszínbe és attól jó "tartása" lesz a krémnek.

Törölt felhasználó

Vica Takács!!A 4.pontban azért tekerjük fel,mert melegen könnyen kezelhet? a tészta és nem törik.Ha kih?lt kitekered,megkened krémmel és könnyen,egyszer?en visszatekered.

vica takacs

Harlana! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, kevés sütit, sütiféléket csinálok, ezért nem vagyok jártas.

Yakuza

A Bella nagyon édes :-) Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Már alig várom, hoyg elkészítsem! megírom az eredményt! :-) kellemes hétvégét és még egyszer köszönööööm :-)

nenono

Nem egy olcsó recept, de nagyon finom, kipróbáltam!

Alkonyat

Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! Üdv: Alonyat

MAJTY

Koszi szepen a csodas receptet ,mar a hire a csaladomban villamkent jar ,nagyon varjuk mar ...most tettem be a hutobe.

Alkonyat

Kedves Majty! Nagyon szívesen :-) Remélem ízlett nektek is! Boldog Új Évet Kívánok! Szép napot! Üdv: Alkonyat

MAJTY

Kedves Alkonyat !

MAJTY

Kedves Alkonyat! Nagy sikere lett a finomsagodnak,ujjbol megkoszonom ,es azt hiszem ujra meg kell csinalnom mert nagyon hamar elfogyott es meg jo lett volna ha lett volna. Gratulalok az osszes recepteidhez es kivanok en is neked es csaladodnak Boldog Uj Evet! Szeretettel:MAJTY

Alkonyat

Kedves MAJTY! Nagyon örülök, hogy ízlett! :-) Köszönöm a visszajelzést és a kedves szavakat! Legyen szép napod! Üdv: Alkonyat

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.