Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
66g tojás83 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A vaníliakrémhez
-
34 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
2g cukor8 kcal
A barackos töltelékhez
-
80g őszibarack30 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
15 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
Összesen
607
Kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A vaníliakrémhez
-
171 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g cukor39 kcal
A barackos töltelékhez
-
400g őszibarack150 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3040
Kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
21.7g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
A vaníliakrémhez
-
11 kcal
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A barackos töltelékhez
-
26.3g őszibarack10 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
13.2g habtejszín38 kcal
Összesen
199
Kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
607
Kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 184 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5488.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1430 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2250 mg
-
Nátrium 1537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.1 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 894.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1921 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 970 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 283 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1826 micro
Összesen
3040
Kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
199
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4.8 db tojás
-
4.8 evőkanál finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
A vaníliakrémhez
-
2.4 dl habtejszín
A barackos töltelékhez
-
1.6 púpozott ek cukor
-
1.6 csomag vaníliás cukor
-
1.6 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan a sárga masszához öntjük, jól elkeverve. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk a tojásos lisztes keverékbe.
- Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt, sima sütésnél 180°- on megsütjük.
- Mikor kész konyharuhára borítjuk, az aljáról leszedjük a papírt, és óvatosan még melegen feltekerjük.
- A vaníliás krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük, és kézi habverővel jól összedolgozzuk, míg egy viszonylag kemény, de persze jól kenhető krémet nem kapunk.
- Mikor a piskóta kihűlt, megkenjük a vaníliás krémmel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túl érjen a formán.
- A piskóta szeletekből teszünk szorosan a forma aljára, és az oldalára (mintha kibélelnénk a piskóta szeletekkel)
- Elkészítjük a tölteléket, a 40 dkg barackot lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a cukorral.
- 1 dl vizet forralunk és beleszórjuk a zselatint, addig kevergetjük kis lángon míg fel nem oldódik.
- Míg langyosra hűtjük a zselatint, a habtejszínt jó kemény habbá verjük.
- Az összeturmixolt barackhoz hozzáöntjük a zselatint, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pici vanília aromát. A felvert tejszínt óvatosan a zselatinos masszához keverjük.
- Beleöntjük a tölteléket a a formába a piskótaszeletekre. Befedjük a formán túl lógó folpack-kal.
- Hűtőbe tesszük pár órára. A tetejére tehetünk egy kis nehezéket pl. doboz tejet, így kicsit összepréseljük.
- Mikor a töltelék megdermedt, kiborítjuk a formából.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 889
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 73536
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Alkonyat
83 recept
Ezt a receptet a kedvenc főzős újságomban találtam. Átvariáltam a saját ízlésünkre, így lekvár helyett egy könnyű vanília krémet készítettem, barackos töltelékkel. Nagyon nagy sikert aratott, nem túl édes mégis mennyei finomság. Üdítő benne a gyümölcsös töltelék.
Hozzászólások (9)
Szia Alkonyat! De guszta ez a süti! Az ?szibarack szezon egyik süteménye lesz! :)) Köszi a receptet! Üdv: Samiya
Szia Samiya! Köszönöm a dicséretet. :-) Hamar elfogyott a tálról, dupla szeletet kellett vágni a barátoknak. Üdv: Alkonyat
Jézusom, de guszta! épp most láttam meg a facen. El is mentem egyböl :-) köszönöm szépen Alkonyat! Ari a profilképed :-) a te kutyusod?
egy kérdésem lenne. németbe lakok, megnéztem a zselatint. de! :-) akkor is szeretném megkérdezni, hoyg az mi? :-) bocsi de nagyon kezdö vagyok! az olyan zacsiba van, mint a sütöpor, vagy mibe van? köszönöm szépen elöre is! Bea (yakuza)
Kedves Yakuza! El?ször is köszönöm a kedves szavakat! :-) A kutyus a profilképemen az enyém, Bellának hívják és a névnapomra kaptam a férjecskémt?l 2 éve. :-) A zselatin egy kocsonyásodó anyag ami megköti a "folyós" krémeket. http://bolthely.hu/hazaviszi/id/02721_Horvath_Rozi_-_Zselatin_25g Ezen az oldalon megtudod nézni, hogy milyen csomagban lehet kapni itt Magyarországon.Több fajtája van, de ebbe a sütibe a képen látható zacskós zselatint használtam. Nyugodtan kérdezz, ha van még kérdésed! Üdv: Alkonyat
Alkonyat! Szia légyszi segíts: a receptet olvasva nem igazán értem, hogy a 4.pontnál feltekerjük a piskótát, a 6.pontnál megint fel kell tekerni. Én nem igazán értem.Bocsi, hogy értetlen vagyok, de nem jön le.Köszi el?re is a segítséget.
Szia Vica! Nem vagy értetlen, én nem részleteztem. :-) A 4. pontban mikor lehúzzuk a papírt a piskótáról azért kell konyharuha segítségével óvatosan feltekerni, hogy mikor kih?l ne törjön, a felcsavarásnál. Úgy hagyjuk pár percig utána kigöngyölheted. Ha még melegen feltekerjük akkor felveszi azt a tekercs formát és mikor a 6. pontban már a krémmel tekerjük akkor biztos, hogy könnyen, törés mentesen tudunk vele dolgozni. Nyugodtam írj, ha van még kérdésed. Üdv: Alkonyat
Szia Alkonyat! Neked is nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.Nem nagyon szoktam sütit, sütiféléket csinálni, de ezt biztos kipróbálom, már csak a lányom kedvéért is. Mégegyszer köszi! Üdv Vica
Vica teljesen igazad van, én se értem elég bonyolult süti.
Yakuza!!Igen valóban olyan zacsiban van mint a süt?por és Gelatine van ráírva!! Remélem segítettem,sok sikert a sütéshez.
igen segítettél :-) köszönöm. de a pudingos kérdésre nem kaptam válszt. olyan pudingot vegyek, amit nem kell felfözni? vagy felfözödet, de nem fözzem fel? :-) Bocsi, de ha nem kérdezem, lehet nem jön össze, azért meg nagyon kér lenne. inkább elöre kérdezösködöm, mint a végén ne tudjam :-) hálás vagyok minden segítségért!
F?zés nélküli pudingport kell hozzá, nem kell vele semmit csinálni, csak beleöntöd a félig felvert habtejszínbe és attól jó "tartása" lesz a krémnek.
Vica Takács!!A 4.pontban azért tekerjük fel,mert melegen könnyen kezelhet? a tészta és nem törik.Ha kih?lt kitekered,megkened krémmel és könnyen,egyszer?en visszatekered.
Harlana! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, kevés sütit, sütiféléket csinálok, ezért nem vagyok jártas.
A Bella nagyon édes :-) Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Már alig várom, hoyg elkészítsem! megírom az eredményt! :-) kellemes hétvégét és még egyszer köszönööööm :-)
Nem egy olcsó recept, de nagyon finom, kipróbáltam!
Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! Üdv: Alonyat
Koszi szepen a csodas receptet ,mar a hire a csaladomban villamkent jar ,nagyon varjuk mar ...most tettem be a hutobe.
Kedves Majty! Nagyon szívesen :-) Remélem ízlett nektek is! Boldog Új Évet Kívánok! Szép napot! Üdv: Alkonyat
Kedves Alkonyat !
Kedves Alkonyat! Nagy sikere lett a finomsagodnak,ujjbol megkoszonom ,es azt hiszem ujra meg kell csinalnom mert nagyon hamar elfogyott es meg jo lett volna ha lett volna. Gratulalok az osszes recepteidhez es kivanok en is neked es csaladodnak Boldog Uj Evet! Szeretettel:MAJTY
Kedves MAJTY! Nagyon örülök, hogy ízlett! :-) Köszönöm a visszajelzést és a kedves szavakat! Legyen szép napod! Üdv: Alkonyat