Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajon sült tojásos nokedli

Vajon sült tojásos nokedli
Vajon sült tojásos nokedli
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a fejessaláta szezonjában szoktam inkább készíteni. Ahhoz, hogy jó nokedli tésztánk legyen, nem szabad túlkeverni a tésztát, épphogy csak összeforgatjuk az alapanyagokat. Egyébként még régen én is úgy tanultam, hogy minél tovább és minél erősebben kell kikeverni a nokedli tésztáját, hólyagosra, stb. Ez azonban nálam már megdőlt, amikor valaki tanácsára elkezdtem úgy készíteni, hogy éppen csak összekevertem. Nem csak időt és energiát takarítunk meg ezzel a módszerrel, hanem szerintem finomabb is lesz az így készült nokedli.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk nem készül el a tojásos nokedli fokhagymás fejessaláta nélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleütünk 3 tojást, sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és gyors mozdulattal elkeverjük. Nagyon fontos, hogy csak addig keverjük, míg homogén nem lesz.
  2. Egy lábasban a szokásos módon sós vízben kb. 3 adagban kifőzzük a nokedlit.
  3. Leöblitjük, majd egy kicsi olajat tegyünk rá, hogy a tészta összeragadását elkerüljük.
  4. A 7 tojást egy pici sóval felverjük.
  5. Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítjük, majd a nokedlit átkeverjük rajta. Egy mélyedést készítünk a belsejébe, a tojást beleöntjük, majd a belsejétől kifelé haladva a nokedlihez keverjük.
  6. Nagy lapátoló mozdulatokkal kb. 2-3 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 39 757
elküldve: 7
receptkönyvben: 671
elkészítve: 63/77
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos galuska, vajon pirított galuska, nokedli tojásosan

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hornyakemese
hornyakemese Thu, 2015-05-21 17:10

Szia , nagyon jók a receptjeid . Az összes isteni volt amit kipróbáltam. Indulhatnál a Konyhafőnökben . Köszönet ezért a receptért is .

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2015-05-28 15:06

Szia!
Köszönöm Neked a kedves szavakat :)
Felkerestek,de nemet mondtam,én jobban szeretek az én konyhámban,a saját elképzeléseimet,a saját stílusomban elkészíteni,ami azért ebben a főzőműsorban nem kivitelezhető sajnos.
Amúgy nézem,mert a műsort szeretem :)
Üdv:Mercedes

Csizmazia Mária
Csizmazia Mária Fri, 2015-01-23 11:12

Én mindig először a tojást felverem mintha rántottát készítenék, sózom, majd kevés vizet öntök hozzá és úgy a lisztet, nem dolgozom nagyon össze, kiszaggatom nagyon bő forró vízben. Soha nem öblítem le, olajat öntök rá és kész is van a nokedli. Apropó fél kiló liszthez négy tojást szoktam tenni, nem sajnálom, mert így szerintem sokkal finomabb

dosika61
dosika61 Fri, 2015-01-23 21:39

Szerintem ez a recept így jó ahogy van! Igenis le kell öblíteni a nokedlit, és a 3 tojás is elég,csak nem kell túl hígra csinálni a tésztát.Én is gyakorlott szakács vagyok, 30 éve főzök.Nem a leírt receptet kell kritizálni, hanem fel kell tölteni a Te receptedet.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2015-01-25 12:42

Kedves Dosika!
Köszönöm a hozzászólást.
Én az olasz tésztaételekhez készült tésztát nem öblítem le csak.
És ugyanígy gondolom,hogy fel lehet tölteni saját receptet,szeretettel várjuk :)
Üdv:Merci

LIZA -mama
LIZA -mama Fri, 2015-01-23 13:20

Én ugyanígy készítem a nokedlit/fele rétesliszt-másik fele finom liszt és egy praktika: ha kevés otthon a rétes liszt-2 evőkanál grí
izzel pótolom/ Csak akkor kezdem keverni, ha már forr a víz. A siker nem marad el!

LilaPalizsán
LilaPadlizsán / LilaPalizsán Mon, 2014-04-14 11:14

Nekem tetszik!
Bevallom halogatni szoktam a nokedlizést, mert én is úgí tudtam, hogy sokaáig kell összedolgozgatni , és amúgy is könnyen begyullad a csuklóm...úgyhogy ma nagy örömmel próbálom meg így a nokedlit!
Köszi a receptet és a jó tippet is :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2014-04-18 20:45

Szia!
Igen,nagy tévhit,hogy jól ki kell dolgozni,régen én is mennyi felelsleges erőt és időt pazaroltam rá :(
Remélem sikerült!
Üdv:Mercedes

tizianoferro
tizianoferro Thu, 2014-01-23 12:06

Eddig sosem sikerült igazán jól a nokedli, tojásos pedig pláne, pedig imádjuk. Ma a recepted alapján újra megpróbálkozom. Jövök az eredménnyel. :)

marcsikati
marcsikati Mon, 2013-10-28 12:13

Én a Bede Robitól láttam és mondta is hogy nem kell összedolgozni csak éppen hogy. Azóta úgy csinálom és sokkal jobb. Azért csak most szólok hozzá, mert véletlenül egy ajánlásban akadtam a receptre. Én is így csinálom.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-10-30 13:10

Szia!
Szeretem a Bede Robit,de azt nem tudtam,h ő is így készíti.
Szerintem is így a tuti :)
Szép napot!
Mercedes

ren1016
Zsivike / ren1016 Tue, 2013-05-28 10:11

Istenem, már rossz ide is járni, mert nem bírják egyesek elviselni mások szokásait. Egyből lehordják...én így csinálom, ahogy le van írva, és tényleg finomabb, hogy nem kell hólyagosra keverni. Múltkor a dédi is mondta, hogy csak addig míg összeáll...és azért az ő 84 évével csak jobban tudja, mint egyesek... Te nagy SzakácsMester... én még csak 9 éve kezdtem az ipart:) csak így tovább, finomakat főzzél - süssél:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-06-06 10:40

Ó,itt nagyon okos emberek vannak ám,de nem foglalkozom velük,mert mindig is lesznek olyanok,akiknek ez a szórakozásuk,biztos unalmas az életük.
Aki már kipróbálta így elkészíteni a nokedli tésztát,ahogy ebben a receptben van,az biztos,hogy nem fogja másképp csinálni,mert tényleg sokkal jobb.
Sütök-főzök ugyanúgy,nem szegi kedvem 1-1 negatív ember.
Köszönöm a megerősítést,a Dédik,Mamák szavai mindig kincset érnek :)
Üdv:Mercedes

zsuhus61
zsuhus61 Fri, 2013-04-19 18:19

hát én szerintem nagyon kezdő szakács vagy,de gratulálok majdnem jó.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-04-22 21:10

Csak 11 éve sütök-fözök,elnézésedet kérem érte.
A lényeg,hogy Te tuti profi vagy a konyhában,csak kár,hogy nem tudom leellenörizni,ugyanis nincs saját feltöltött recepted,gondolom annyira jó vagy,hogy sajnálod megmutatni a nagyvilágnak :)
Szeretem az olyat,amikor valaki kamu névvel,kép nélkül alkot véleményt,ráadásul úgy,hogy még utána sem járt a dolgoknak.
Szép estét neked is :)

Csizmazia Mária
Csizmazia Mária Fri, 2015-01-23 13:25

Kedves Kis Mercedes! Nem tartom magam profinak, de lassan 60 éves leszek. Szeretek főzni, és a barátaim és a családom szerint tudok is. Igaz tanultam is vendéglátást, de szeretek nagyon új információkat és recepteket begyűjteni. A saját nevemmel és saját profillal vagyok itt fent!!! Szép napot neked is.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2015-01-25 12:39

Kedves Mária!
Igazán köszönöm a válaszát,viszont ez a mondat nem Magának szólt,de úgy látom nem igazán értette meg a lényegét a dolgoknak.
Szerintem alapvető dolog,hogy tiszteletben tartom más emberek receptjét,még ha én másképp is készítem az adott ételt.
Én biztos,hogy nem fogom más receptje alá írni a receptemet,ez alap,hanem a saját oldalamra feltöltöm,hogy megmutassam nálam,hogy készül,és pláne nem kritizálok olyat,amit nem is próbáltam......
Sajnos ez a magyar mentalitás,nem igazán lep meg.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-05-11 09:44

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.10. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

762
tojás 10 db
finomliszt 60 dkg
víz 3.5 dl
0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint