Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos galuska 6.- sütőben

Tojásos galuska 6.- sütőben
Tojásos galuska 6.- sütőben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paprikás csirke mellé készítettem tojásos galuskát.
Meg lehet bolondítani egy kis reszelt sajttal, mind a habart tojásba, mind pedig a galuska tetejére tehetünk belőle a sütés előtt.

hozzávalók / 4 adag

A feltéthez

A galuskához

ajánlat

Klasszikus öntetű (víz, ecet, cukor) fejes salátával az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnákat kockázzuk fel és pirítsuk meg őket kevés zsíron.
  2. A tojásokat verjük fel, és keverjük össze a tejföllel, valamint egy kevés zsírral a szalonna alól, sózzuk. Fontos, hogy a zsír már csak meleg legyen, véletlenül sem forró.
  3. Forgassuk össze a habart tojást a galuskákkal, majd tegyük tűzálló edénybe és süssük a sütőben 200 fokon, kb. 15-20 percet.
  4. Szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt feketeborssal, tálaljuk azonnal.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos nokedli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szuszo
Szuszo / Szuszo Mon, 2012-03-05 12:43

Köszönöm ezt a csodás receptet nagyon fincsi . Ma én lettem a király :-)

ms.chef
ms.chef / ms.chef Sat, 2011-01-29 18:15

Ok. Én is belekevertem, és megcsináltam. A tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Köszönjük a receptet!
:o)

ms.chef
ms.chef / ms.chef Sat, 2011-01-29 12:19

Szeretném ezt a finomságot elkészíteni, de nem látom mi történik a szalonnával. Azt is belekevered?
Üdv.

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2011-01-29 16:55

Szia, igen. Csak gondoltam rá, elfelejtettem odakaparintani....
Bele kell keverni, akkor arányosan eloszlik.

csabimarika
csabimarika Fri, 2011-01-21 19:15

Köszi! De nem csak azért ,hogy tartalmasabb lesz, de finomabb is ,jobb ízű .
így szeretjük.Szia.

csabimarika
csabimarika Fri, 2011-01-21 14:48

Szia! Szoktam tenni én is egy kis tejfölt a tojásba , mielőtt ráönteném a nokedlire,
Attól egy kicsi zaftosabb lesz , nem olyan száraz.

1141
tojás 4 db
tejföl 3 ek
mangalica szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
finomliszt 80 dkg
tojás 2 db
2 teáskanál
víz 6 dl