r
Nosalty Logó

Tojásos galuska 6.- sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Tojásos galuska 6.- sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 4564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7768.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    5159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 4564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A galuskához

Elkészítés

A feltéthez

  1. A szalonnákat kockázzuk fel és pirítsuk meg őket kevés zsíron.
  2. A tojásokat verjük fel, és keverjük össze a tejföllel, valamint egy kevés zsírral a szalonna alól, sózzuk. Fontos, hogy a zsír már csak meleg legyen, véletlenül sem forró.
  3. Forgassuk össze a habart tojást a galuskákkal, majd tegyük tűzálló edénybe és süssük a sütőben 200 fokon, kb. 15-20 percet.
  4. Szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt feketeborssal, tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13699
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

Klasszikus öntetű (víz, ecet, cukor) fejes salátával az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos galuska 6.- sütőben
Kornél 167 recept

Paprikás csirke mellé készítettem tojásos galuskát. Meg lehet bolondítani egy kis reszelt sajttal, mind a habart tojásba, mind pedig a galuska tetejére tehetünk belőle a sütés előtt.

Hozzávalók

A feltéthez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!