Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban pirított gnocchi

Vajban pirított gnocchi
Vajban pirított gnocchi
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi, azaz a krumplis gombóc önmagában semmi különös hozzávalót nem tartalmaz. Az alaptésztája nekünk is ismerős. Ám nem mindegy, mi kerül a tetejére! Ezúttal egy különleges: vajban pirított verziót ajánlunk, spenóttal és szárított paradicsommal.

hozzávalók / 6 adag

A gnocchihoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük fel a tojássárgájákat. Tegyük a burgonyalisztet egy mély serpenyőbe, és lassan keverjük hozzá a tejet. Adjuk hozzá a tojássárgájákat, 2 evőkanál vajat és a sót. Keverjük össze jól. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel, majd 10 percig alacsony lángon kevergessük.
  2. Vegyük le a tűzről és simítsuk egy munkalapra kb. 1 cm vastagságban, hagyjuk hűlni 30 percig, majd vágjuk 1 cm-es kockákra, amiket aztán formáljunk gombócokká, majd kissé lapítsuk ki őket a két tenyerünk között. Végül egy villával rajzoljunk bele barázdákat.
  3. Forrósítsuk fel a maradék vajat és süssük ki benne a gombócokat. Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.
  4. Olvasszuk fel a mártáshoz a vajat egy serpenyőben, tegyük bele a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, tegyük bele a spenótot és fonnyasszuk meg benne. Sózzuk, borsozzuk, majd a végén keverjük hozzá a szárított paradicsomot. Halmozzuk a mártást a vajon pirított gnocchi tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 25 860
elküldve: 3
receptkönyvben: 257
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos gnocchi, mángoldos gnocchi

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csgyk
csgyk Sun, 2019-03-31 20:05

gondolom a finomlisztet is össze kell keverni a burgonyaliszttel, bár a receptből kimaradt

797
tojássárgája 5 db
burgonyakeményítő 150 g
finomliszt 350 g
tej 500 ml
vaj 250 g
1 csipet
vaj 2 ek
spenót 1 kg
szárított paradicsom 10 db
fokhagyma 1 gerezd