r
Nosalty Logó

Pesto-szószos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pesto-szószos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3771 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10968.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2703 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    3471 mg
  • Nátrium
    3684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5059 micro
Összesen 3771 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A megfőtt krumpit teljesen simára összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt, összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, kicsit elkeverjük, ezt követően adjuk hozzá a kukoricadarát is, és adagolva a lisztet. (A 20 dkg csak iránymutatás, a krumplitól függ, mennyi kell majd ténylegesen hozzá.)
  4. Ha jól formázható masszát kaptunk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és akkora darabokra vágjuk, hogy megfelelő méretű gnocchikat tudjuk sodorni belőle.
  5. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a krumplis nudlikat. (Pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, ez jelzi, hogy a gnocchi elkészült, kiszedhető.)
  6. A pesto-t a tejszínnel összekavarjuk, ízesítjük a fokhagymával és a szerecsendióval, majd az így kapott szószt összerottyantjuk.
  7. A gnocchit nyakon öntjük némi szósszal, meghintjük parmezánnal, és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 38300
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Ajánló

A "tészta" összeállításakor figyeljünk rá, hogy megfelelő állagú legyen a massza. Ha túl laza, akkor széteshetnek a gnocchik főzés közben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A maradék krumplim felhasználására azt találtam ki, hogy gnocchit készítek. Persze ezt nem gondoltam ki időben, így mikor elolvastam a számomra nagyon szimpatikus spenótos gnocchi receptjét Dacotától, nyugtáztam, hogy számos összetevő hiányzik a háztartásomból. Hm... Mivel időm nem volt már boltba menni (mentségemre legyen, hogy a vasárnap reggeli edzés miatt volt az időszűke), szétnéztem, mit lehetne tenni. A búzadara helyett kukoricadara akadt itthon, a spenót elmaradt a tésztából, helyette viszont felhasználtam a jó néhány hete a polcon álló pesto-m. Így végül egy olyan nem túl autentikus gnocchi ebéd kerekedett, amit olasz kategóriának már nem mertem jelölni... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek