r
Nosalty Logó

Vajas zsemle tejes tang zhonggal

Torma
Vajas zsemle tejes tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

465
Kalória
13.8g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
40.9g
Víz
50.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 2789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejes tang zhonghoz

A kelt tésztához

A zsemlék tetejére

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4095.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2789 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tejes tang zhonghoz

  1. Elkészítjük a tejes tang zhongot: a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
  2. A kelt tésztalangyos hozzávalóit összekeverjük a tang zhonggal, és kb. 10 perc alattfényes, rugalmas tésztát dagasztunk- kézzelvagy géppel.
  3. A tésztát (letakarva) kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ezután 8 egyenlőrészre osztva,zsemléket formázunk belőlük majdsütőlapon pihentetjük 20 percet.
  5. Ezalatt a sütőt 200 fokra melegítjük, a zsemlék tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk tetszés szerinti magvakkal. Itt mákot hintettem egy 'Smiley' stencilen keresztül.
  6. A zsemléket aranybarnára sütjük, majd rácson hűtjük. A zsemléket pedig nefújjuk le vízzel, mert így lett az egyik fiatal arcocskából hirtelen "öregapó" (baloldali a képen)!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Tombol a kísérletezés a tang zhonggal itt a NS-in! Először Szeva szakácsnál olvastam róla, majd Helena mutatott nekünk csodás kiflit, kalácsot ezzel a módszerrel. Évi néni pogácsája, na meg Fahéj tejes kalácsa után nekem is ki kellett próbálni ezt a "csoda-módszert"! Nem csalódtam; habkönnyűre kelt a tészta. Sokkal puhább, pufibb volt a tészta, mint amivel eddig valaha is dolgoztam! Sütés után pedig puha héjú, ruganyos, nagy-lyukacsos, foszlós bélű zsemléket kaptam.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...