r
Nosalty Logó

Vajas zöldbab

java46
Vajas zöldbab
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

154
Kalória
3.3g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
161g
Víz
26.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    643.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    2747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4506 micro
Összesen 612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A zöldséglevest elkészítjük akár leveskockából, akár frissen leveszöldségből.
  2. A forró levesbe dobjuk a szálasbabot (nem vagdossuk fel), és puhára főzzük.
  3. Lecsepegtetjük (a zöldséglét el lehet tenni egy leves készítéséhez), majd az olvasztott vajba forgatjuk.
  4. Ha szükséges, kevés sóval utánaízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Mi gyakran készítjük karácsony másodnapjára, amikoris a hering salátával és héjában főtt krumplival kerül az asztalra. Ilyenkor az előző napok  nagy lakomáitól mindenki nehezen érzi magát, és felüdülés számba megy ez a könnyű ebéd. De bármikor akár ünnepi vacsorának is illik, ha nincs sok időnk a főzésre. Előre el lehet készíteni a hering salátát, a burgonyát és a zöldbabot csak meg kell főzni, és kész a friss, meleg vacsora.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...