Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas zöldbab

Vajas zöldbab
Vajas zöldbab
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi gyakran készítjük karácsony másodnapjára, amikoris a hering salátával és héjában főtt krumplival kerül az asztalra. Ilyenkor az előző napok  nagy lakomáitól mindenki nehezen érzi magát, és felüdülés számba megy ez a könnyű ebéd. De bármikor akár ünnepi vacsorának is illik, ha nincs sok időnk a főzésre.

Előre el lehet készíteni a hering salátát, a burgonyát és a zöldbabot csak meg kell főzni, és kész a friss, meleg vacsora.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepi sültek kísérője is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséglevest elkészítjük akár leveskockából, akár frissen leveszöldségből.
  2. A forró levesbe dobjuk a szálas babot (nem vagdossuk fel), és puhára főzzük.
  3. Lecsepegtetjük (a zöldséglét el lehet tenni egy leves készítéséhez), majd az olvasztott vajba forgatjuk.
  4. Ha szükséges, kevés sóval utánaízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 13 201
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldbab köret, zöldségköret, zöldbab

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2012-11-07 00:09

én még egyszerűbben szoktam elintézni: jénaiba beledobom a babot, rá a sima vaj, arra só, fedő - bedobom a mikróba és kb 3-5 perc múlva kész (szerintem pont elég levet enged a sótól). ekkor még összeforgatom a babot a vajjal, pár percre lefedve hagyom és már ehetjük is.

buszter
Buszter / buszter Wed, 2012-03-07 14:28

itt lengyelben ez nagyon közkedvelt étel annyi különbséggel hogy sima vaj helyett wajon piritott zsemlemorzsába forgatjuk a babot.
Próbáljátok ki ... nagyon finom.

154
zöldbab 80 dkg
zöldség alaplé 5 dl
ghee 50 g
0 ízlés szerint