adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
154
Kalória
3.3g
Fehérje
12.3g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
161g
Víz
26.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g zöldbab55 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
13g ghee90 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
154
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
800g zöldbab218 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
50g ghee359 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
612
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
59.3g zöldbab16 kcal
-
37g zöldség alaplé3 kcal
-
3.7g ghee27 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
46
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 161 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1126 micro
Összesen
154
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2392.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 1648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 643.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 588 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 306 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 486 micro
-
β-karotin 2747 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4506 micro
Összesen
612
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
46
kcal
Elkészítés
- A zöldséglevest elkészítjük akár leveskockából, akár frissen leveszöldségből.
- A forró levesbe dobjuk a szálasbabot (nem vagdossuk fel), és puhára főzzük.
- Lecsepegtetjük (a zöldséglét el lehet tenni egy leves készítéséhez), majd az olvasztott vajba forgatjuk.
- Ha szükséges, kevés sóval utánaízesítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
Mi gyakran készítjük karácsony másodnapjára, amikoris a hering salátával és héjában főtt krumplival kerül az asztalra. Ilyenkor az előző napok nagy lakomáitól mindenki nehezen érzi magát, és felüdülés számba megy ez a könnyű ebéd. De bármikor akár ünnepi vacsorának is illik, ha nincs sok időnk a főzésre. Előre el lehet készíteni a hering salátát, a burgonyát és a zöldbabot csak meg kell főzni, és kész a friss, meleg vacsora.