r
Nosalty Logó

Vajas-parmezános tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Vajas-parmezános tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1407 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 704 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2587.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1407 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A parmezánt reszeljük a lehető legapróbb méretűre, hogy szinte porszerű legyen.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a vajat, és osszuk ela tányérokon.
  3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és még forrón(nem is szabad elöblíteni!) azonnal osszuk el a tányérokon. Gyorsankeverjük össze a vajjal, szórjuk meg a sajttal, melyekből egy finom, selymes mártás válik így. Együnk hozzá sok salátát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5988
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas-parmezános tészta
ZilkaZil 127 recept

Ez egy pofátlanul egyszerű recept, de annyira finom, hogy úgy éreztem, muszáj feltöltenem. Klasszikus olasz tésztaétel egyébként, aminek titka, mint mindig, a csodálatos alapanyagokon múlik. Csakis igazi, finom vajjal és sajttal szabad elkészíteni, és a legjobb, ha a tészta is házi.  (Most eszembe jutott, hogy amikor nagyanyám nudlit készített, úgy szerettem a legjobban, ha nem tett rá semmit, csak úgy forrón összekeverte vajjal meg sóval.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek