Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos krumplifánk

Szalagos krumplifánk
Szalagos krumplifánk
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Áfonyás-narancsos szarvaspörkölt mellé készítettem köretként, de szerintem bármilyen sűrű szaftú ételhez illik. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonya héját alaposan megsikáljuk, és héjastól sós vízben puhára főzzük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a még melegen áttört burgonyát (ez a meleg fog majd segíteni az élesztőnek) és a sót. Kicsit hagyjuk langyosra hűlni, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a tojást.
  3. Alaposan összedagasztjuk a tésztát (ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet), majd konyharuhával lefedve 1-1,5 óra alatt másfélszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd pogácsaszaggatóval formázzuk, és bő, forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 42 880
elküldve: 8
receptkönyvben: 502
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: 2

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyafánk, krumplis fánk, burgonyás fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
burgonya 30 dkg
finomliszt 20 dkg
friss élesztő 2 dkg
tojás 1 db
1 kk
napraforgó olaj 1 dl