r
Nosalty Logó

Túrótorta sütés és tojás nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 797 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 3182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.5 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 797 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4438.1 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 3182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 220 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
  3. 3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
  4. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
  6. Hűtőben tároljuk.
  • Tepsi mérete: 21
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 95
  • 7 napos nézettség: 1016
  • Össznézettség: 1012851
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamar elkészíthető finomság, bármilyen gyümölccsel (friss vagy befőtt) kombinálható. Az eredeti recept tojással készül, de én nem szeretem az ételeket úgy készíteni, hogy a tojás nyersen van benne, ezért tejföllel helyettesítettem. Igaz, hogy így nem lesz sárgás színű, viszont sokkal krémesebb.

Hozzászólások

EdesMindegy

Kedves Erika! Máris elmentettem két okból is. El?ször, én sem szeretem és nem is készítek olyan süteményt a családnak, amelyikben nyersen van a tojás... másodszor, eddig més sosem sikerült a sütés nélküli túrótorta - igaz, vagy 15-20 évvel ezel?tt próbáltam EGYSZER! és mivel nem dermedt meg a zselatintól, azóta nem is próbálkopztam - DE! itt másképpen van írva a zselatin felhasználása, nem úgy, mint a legtöbb oldalon, hogy tegyük a t?zre a vizet, forraljuk fel vagy csak nagyon forrósítsuk fel (honnan tudjam mikor van nagyon felforrósítva?!) aztán nehogy nagyon forrón rakjuk bele a zselatint... és itt nekem máris elmegy a kedvem t?le. A Te receptedet ki fogom próbálni, mint sütés nélkül elkészíthet?t, kíváncsi vagyok rá.:) Még annyit, hogy a sima (sütött) túrótortám mindig kivállóan sikerül és szeretjük is nagyon!:) Köszönöm a receptet, majd beszámolok alkalomadtán a projektr?l is.

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a hozzászólást, remélem, hogy így sikerül majd jól elkészítened. Írd majd meg, hogy sikerült. Ha nincs fent az oldalon a sütött túrótortád receptje, feltehetnéd, én is kipróbálnám úgy.

EdesMindegy

Sajnos még nem tudom felrakni, nincsen még digi fényképez?m, de azért leírom a receptjét, a képet rábízom a fantáziádra.:) Sütött túrótorta: Hozzávalók a tésztához: - 6 db közepes tojás (M-es) - 6 ev?kanál kristálycukor - 6 ev?janál finomliszt - 1 cs. süt?por (elhagyható, azért én belerakom, biztos, ami biztos) Túrókrémhez: - 25 dkg túró (lehet 50 dkg is, ekkor intenzívebben túrós lesz) - 3 cs. f?z?s vaníliás pudignpor - 1 liter tej - ízlés szerint mazsola (én nem szoktam belerakni) - 25 dkg Rama margarin - 2 cs. vanílis cukor Tetejére: - fél cs. ét tortadara vagy rácsorgatott olvasztott csoki vagy színes tortadra, ki hogy szereti Legel?ször megf?zöm egy liter tejben a vaníliás pudingokat - el?írás szerint, úgy, ahogy a zacskón található - , mert ennek teljesen ki kell hülnie. Id?nként megkevergetem, nehogy megkeményedjen a teteje. Erre figyelni kell! El?melegítem a süt?t. Szétválasztom a tojásokat és a fehérjékb?l kemény habor verek, belerakom a hat ev?kanál kristálycukrot és még pár percig habosítom, majd belekeverem a hat tojás sárgáját, a süt?porral elkevert hat ev?kanál sima lisztet, de ez utóbbit már csak finoman keverem, nehogy nagyon összetörjön a hab. Lisztezett, margarínozott tortaformába rakom és t?próbáig sütöm. 20 percig tilos a süt? ajtaját kinyitni. Kb. 35-40 perc alatt szépen megsül, t?próbával ellen?rizzük. Jó magas piskótánk lesz. Amikor teljesen kih?lt a valiniláspuding, a 25 dkg Rama margarint, - ami szobah?mérséklet? - robotgéppel hozzákeverem és nagyon felhabosítom. Belekeverem a vaníiliás cukrokat és végül a túrót. Én nem szoktam szitán átnyomni, szeretjük, ha kicsit darabos. Aki szereti ilyenkor keverhet hozzá mazsolát vagy gyümölcs darabokat, esetleg kandírozott vagy aszalt gyümölcsöket. A tortát én egy felé szoktam vágni, ritka amikor kett?be. Valahogy így szoktam meg. Megkenem a krémmel az egyik felét, majd a másikat is és összeborítom. Bekenem a tetejét is és végül az oldalát is. Az egész tortát kívül, belül jó sok túró krém borítja, takarja. Majd megszórom az ét tortadarával és egy éjszakán át h?t?szekrényben tárolom letakarva. Én tortabúrába teszem, ebben tárolom és ezen szeletelem fel. Remélem így is megfelel és abban is reménykedek semmit sem felejtettem ki a receptb?l.:) Jó sütögetést, ha elkészítetted és van hozzá kedved, kérlek írd meg nekem, hogy sikerült.)

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a receptet. A leírás alapján már hozzá képzeltem a képet is, nagyon mutatós és krémes lesz. Ha elkészítem beszámolok róla hogyan sikerült. Üdv: Erika

venika

Ezt én is elmentettem, nagyon szeretem a túrós édességeket! Nincs benne sok cukor, azt ki tudom báltani édesít?vel, és akkor már nekem is ehet?, diabos vagyok :) Ha megengeded, akkor tovább is osztanám, feltüntetve, hogy a Tiéd a recept. További jó sütögetést :)

Törölt felhasználó

Szia! Nyugodtan megoszthatod a receptet és sok sikert a próbálkozáshoz. Üdv: Erika

EdesMindegy

Bátran ajánlom, nagyon sokszor elkészítettem már és mindig jól sikerült.

Törölt felhasználó

NAGYON UGYES VAGY,BIZTOSAN OLYAN FINOM AMILYEN JOL NEZ KI...... <3

Törölt felhasználó

Szia! Próbáld ki és megízlelheted hogy milyen finom. Üdv: Erika

elvuka

Köszönöm a receptet!A héten kipróbálom.Üdv:elvuka!

Törölt felhasználó

Szia! Várom a véleményt a próba után. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

TENYLEG FINOOOOOOOOOOOOOOOOOOM... :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Sziasztok. Mennyi id? alatt kellene megdermednie a tortának? Mert amit vettem zselatint, azt írta hogy hidegen kell elkészíteni én úgy is tettem és úgy raktam bele, már egy órája kész és még nem dermedt meg. Én vagyok a türelmetlen és még várnom kell, vagy elrontottam valamit? :(

Törölt felhasználó

Szia! Milyen zselatint vettél? A lapzselatint hideg vízben kell kiáztatni és utána felmelegíteni, úgy adod a krémhez. Nekem kb. fél óra alatt megdermedt a tortám.

Törölt felhasználó

Dr. Oetker por zselatin, és a zacskóján azt írta, hogy hidegen kell. Lehet, hogy legközelebb nem ezzel a zselatinnal fogom elkészíteni.

kata.turcsik

Szia! Holnap ezt a tortát szeretném elkészíteni. Szeretném megkérdezni, hogy lapzselatint vagy porzselatint kell hozzáadni? Szeretném megkérdezni, hogy miért kell a tortaformát kivajazni? Válaszodat el?re is köszönöm. Üdv:Kati

Törölt felhasználó

Szia! Én mindig porzselatint használok. Kivajazni azért szoktam, mert könnyebben elválik a karikától a túró és nem szabdalja fel a szélét. Üdv. Erika

kata.turcsik

Az alját is kivajazod?Bocs,ha hülyeségeket kérdezek. Köszi a segítséget.reméelm az én tortám is ilyen szép lesz! Üdv:Kata

Törölt felhasználó

Szia! Bocsi, hogy csak most válaszolok. Igen, kivajazom. Erika

kata.turcsik

Megcsináltam és nagyon finom volt.:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett.

Törölt felhasználó

Szia Erika! :) Nagyon guszta a tortád, gratulálok! :) Szombaton szeretném elkészíteni érdekelne pár részletkérdés! :) A 3 tk zselatinhoz mennyi az a kevés víz egész pontosan amit hozzá adunk? :) Mekkora átmér?j? a tortaforma, amiben készítetted? Ennyi lenne! El?re is köszönöm a segítségedet! :) SaliSzandi

Törölt felhasználó

Szia! Én 5-6 ev?kanál vizet adok hozzá, a tortaformám 21 cm átmér?j?. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Szülinapomra készítette el a barátom ezt a tortát. A kép alapján én választottam ki, nagyon gusztának t?nt. Az eredmény hatalmas CSALÓDÁS... :-( Szegénykém pedig teljesen a receptre hagyatkozott - lehet ez volt a baj-, nem módosított az arányokon sem. Ránézésre egy kis laposka torta volt, aztán mikor vágni szerettem volna bel?le...nem sikerült! :-( Szétfolyt az egész (le sem tudtam venni a tortagy?r?t), mindez úgy, hogy több órát pihent a h?t?ben. Hatalmas csalódás volt mind nekem, mind a kis kuktámnak!!! Mondhatom teljesen elvette a kedvét a további próbálkozásoktól... Javaslom a dupla adag zselatint!!!!! A túrós masszába pedig mindenképp jó egy kis plusz: barack darab, vagy más gyümi, esetleg piskóta a túrós réteg alá, mert így nagyon semmitmondó volt az íze is. :-(

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült és elrontotta a szülinapodat. Ha mindent úgy csinált ahogy a receptben leírtam akkor annak nem szabad szétfolyni és nem kell bele dupla adag zselatin sem, mert ett?l a mennyiségt?l is megdermed. Ha neked semmitmondó az íze akkor a piskóta mit változtat rajta ? A gyümölcs pedig a tetejére kell a díszítéshez és nem a túróba.

Nikkkancs

Szia! Ma készítettem el az általad bemutatott tortát! Nekem is az a problémám mint itt többeknek is. Mindent a leírtak alapján csináltam...Dr.Otker zselatin port használtam...és a torta a hüt?ben még mindig lötyög :( (45perce van bent) Elkeseredtem így tettem még hozzá zselatint...hát nagyon kíváncsi leszek! Remélem nem kell csalódást okoznom a páromnak, aki már nagyon várja hogy kész legyen...de egyenl?re úgy t?nik hogy ez 2óra múlva sem lesz olyan mint a tiéd a képen! :((( Immár 3óra hossza telt el...a tortában már 1 teljes csomag zselatin por van...de még mindig nem lehet levenni a forma szélét mert szétfolyna...:( Azt hiszem ezt kanállal esszük ki bel?le! :((

Törölt felhasználó

Szia! Ha tényleg mindent úgy csináltál ahogy leírtam akkor annak a tortának 45 perc dermedés után már nem szabad lötyögni. Én nem a Dr. Oetker zselatint használom, hanem a Horváth Rozit, lehet,hogy ez a gond. De a tej (1,5 dl ) és a víz mennyiségét (5-6 ek.) sem szabad növelni, mert ez is lágyíthatja.

Törölt felhasználó

Horváth Rozi- féle zselatint használtam, mindent pontosan kimértem, a "torta" 2 óra elteltével szépen lötyög a h?t?ben. Ez így elég kellemetlen, hogy finoman fogalmazzak :(

Törölt felhasználó

Szia! Sajnálom, hogy neked se sikerült. A képen is látszik, hogy szeletelhet? a torta. Nem értem miért nem sikerül nektek.

Törölt felhasználó

De lényeg, hogy sikerült megmenteni :) Visszaöntöttem a formából, tettem bele még zselatint, de ismét csak kanalazható lett t?le. Aztán eszünkbe jutott, hogy van otthon tejszín íz? pudingpor (kaptuk, és el sem tudtuk képzelni, hogy jó lesz valamire :D ) megf?ztem, még egy pici zselatin hozzá, belekevertem, vissza a tortaformába. Egyb?l más volt a dolog, fél óra múlva már látszott, hogy nem folyós. Igazi másnap reggelre lett, akkor teljesen szeletelhet? volt, meg minden. Egyébként nagyon finom volt az alap (erdei gyümölcs került rá), szerencsére nem rontott rajta a tejszínes puding. De tényleg nem értem, hogy a recept alapján miért nem sikerült.... gondolom, hogy túró és túró között nem lehet különbség.... mindegy, lényeg, hogy jól sült el :)

Törölt felhasználó

Szia! Örülök,, hogy sikerült megmenteni. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

hú pedig nagyon is lehet különbség túró és túró közt! vannak olyanok, mint amiket Amerikában és t?lünk nyugatabbra árulnak, amik teljesen krémesek, némi röggel, és vannak teljesen "száraz" túrók, pl. a magyar túró ilyen, én általában azt szoktam venni, de más ilyen is van, ami tisztán a kemény túrórögökb?l áll, semmi krémes izé nincs benne. Ha zselatinos dermeszt?s a dolog, nem pedig süt?s, akkor ezeket a szárazabb túrókat érdemes választani.

Éciméci

Szia, Én is elkészítettem, de sajnos nekem sem szilárdult meg a torta. Pedig több órát állt a h?t?ben. :( A zselatint is úgy készítettem ahogy írtad. Amúgy az íze jó volt:) Kikanalaztuk, szerencsére nem eseményre vittem a tortát :) De legközelebb biztosan sokkal több zselatint adok hozzá:)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nem értem, hogy nem sikerül ez a süti Nektek! Én már többször elkészítettem és nagyon szeretjük. Én a kék zacskós Horváth Rozi féle zselatint használom és sosem csalódtam benne! Próbáljátok ki! Én a dupla adaghoz 1 zacskó zselatint használok. És mindent a recept szerint csinálok! Igazi teavajjal és házi túróval készítem! Isteni finom!!!!!!! Hétvégén is ez lesz itthon a nasi! :) Ja és én édesít?t használok. Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Szia Rita! Köszönöm a hozzászólást és örülök,hogy valakinek sikerült a sütim. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Szia! Szuper a recept és tökéletes lett a végeredmény is! A h?t?ben már fél óra múlva egészen jól megszilárdult, igaz az egész csomag zselatint bele tettem, biztos ami biztos. Születésnapra készült, tetszett az ünnepeltnek is és isteni finom! Köszönöm szépen! Kitti

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy neked is sikerült. Erika

GasztronyAnya

Szia! Köszönöm a receptet, már a h?t?ben csücsül, szépen dermed a túró! Én citrom helyett narancshéjat reszeltem bele és narancskarikákat tettem a tetejére. Belenyalakodtam a krémbe és valami isteni íze van! :) Ha nem gond én is feltenném majd a honlapomra, természetesen Rád hivatkozva! Üdv, Bea

Törölt felhasználó

Szia! Jó ötlet a narancs, természetesen felrakhatod, és majd én is benézek hozzád. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Szia! Isteni ez a recept!Rekord id? alatt fogyott el!Nem is értem hogy lehet elrontani. KÖSZÖNÖM!

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm, és örülök,hogy neked is sikerült. Üdv: Erika

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek