r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta

Angie
Narancsos túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
7.6g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
15g
Zsír
95.3g
Víz
36.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.3 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A csokis kekszet morzsára törjük, és összekeverjük a felolvasztott vajjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.
  2. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát a formába.
  3. Amíg a túrós krémet elkészítjük, a formát a hűtőbe tesszük.
  4. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  5. Két narancsot jól megmosunk, lereszeljük a héjukat, majd kifacsarjuk őket.
  6. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 ek cukorral és a vaníliás cukrokkal.
  7. A zselatinokat kinyomkodjuk, lábasban felolvasztjuk, 3 kanál túrókrémmel elkeverjük, majd összekeverjük az egész túrókrémmel.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a túrókrémbe, majd a tortaformába simítjuk, és mehet egy órára a hűtőbe.
  9. A maradék 3 narancsot jól megmossuk, szépen megpucoljuk úgy, hogy a héjából vékony csíkokat kapjunk. (Én zöldséghámozóval pucoltam, majd a hosszú kunkori héjakat késsel hosszú girlandokra vágtam).
  10. A narancsokat kifilézzük, eltávolítjuk a hártyákat róla, majd beterítjük vele a tortánkat.
  11. A maradék cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, a narancshéjakat beleforgatjuk a karamellbe, majdszétterítjük őket a torta tetején.
  12. A tortazselét 1,5 dl vízben feloldjuk,lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd beterítjük vele a tortánkat.
  13. Legalább 3 órát hagyjuk a hűtőben állni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Tepsi mérete: 26 cm-es átmérő

A receptet a Fanni konyhában találtam. A recept szerint a narancsfiléket is karamellizálni kellett volna, de nekem ez nem sikerült:D. Így csak a héjakat karamellizáltam, és kapott a torta a tetejére egy tortazselét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek