r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Angie
Narancsos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.3 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokis kekszet morzsára törjük, és összekeverjük a felolvasztott vajjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.
  2. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát a formába.
  3. Amíg a túrós krémet elkészítjük, a formát a hűtőbe tesszük.
  4. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  5. Két narancsot jól megmosunk, lereszeljük a héjukat, majd kifacsarjuk őket.
  6. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 ek cukorral és a vaníliás cukrokkal.
  7. A zselatinokat kinyomkodjuk, lábasban felolvasztjuk, 3 kanál túrókrémmel elkeverjük, majd összekeverjük az egész túrókrémmel.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a túrókrémbe, majd a tortaformába simítjuk, és mehet egy órára a hűtőbe.
  9. A maradék 3 narancsot jól megmossuk, szépen megpucoljuk úgy, hogy a héjából vékony csíkokat kapjunk. (Én zöldséghámozóval pucoltam, majd a hosszú kunkori héjakat késsel hosszú girlandokra vágtam).
  10. A narancsokat kifilézzük, eltávolítjuk a hártyákat róla, majd beterítjük vele a tortánkat.
  11. A maradék cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, a narancshéjakat beleforgatjuk a karamellbe, majdszétterítjük őket a torta tetején.
  12. A tortazselét 1,5 dl vízben feloldjuk,lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd beterítjük vele a tortánkat.
  13. Legalább 3 órát hagyjuk a hűtőben állni.
  • Tepsi mérete: 26 cm-es átmérő
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12682
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Fanni konyhában találtam. A recept szerint a narancsfiléket is karamellizálni kellett volna, de nekem ez nem sikerült:D. Így csak a héjakat karamellizáltam, és kapott a torta a tetejére egy tortazselét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...