r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta

Angie
Narancsos túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
7.6g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
15g
Zsír
95.3g
Víz
36.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.3 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    1101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A csokis kekszet morzsára törjük, és összekeverjük a felolvasztott vajjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.
  2. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát a formába.
  3. Amíg a túrós krémet elkészítjük, a formát a hűtőbe tesszük.
  4. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  5. Két narancsot jól megmosunk, lereszeljük a héjukat, majd kifacsarjuk őket.
  6. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 ek cukorral és a vaníliás cukrokkal.
  7. A zselatinokat kinyomkodjuk, lábasban felolvasztjuk, 3 kanál túrókrémmel elkeverjük, majd összekeverjük az egész túrókrémmel.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a túrókrémbe, majd a tortaformába simítjuk, és mehet egy órára a hűtőbe.
  9. A maradék 3 narancsot jól megmossuk, szépen megpucoljuk úgy, hogy a héjából vékony csíkokat kapjunk. (Én zöldséghámozóval pucoltam, majd a hosszú kunkori héjakat késsel hosszú girlandokra vágtam).
  10. A narancsokat kifilézzük, eltávolítjuk a hártyákat róla, majd beterítjük vele a tortánkat.
  11. A maradék cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, a narancshéjakat beleforgatjuk a karamellbe, majdszétterítjük őket a torta tetején.
  12. A tortazselét 1,5 dl vízben feloldjuk,lassú tűzön kevergetve felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd beterítjük vele a tortánkat.
  13. Legalább 3 órát hagyjuk a hűtőben állni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Tepsi mérete: 26 cm-es átmérő

A receptet a Fanni konyhában találtam. A recept szerint a narancsfiléket is karamellizálni kellett volna, de nekem ez nem sikerült:D. Így csak a héjakat karamellizáltam, és kapott a torta a tetejére egy tortazselét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...