r
Nosalty Logó

Túrótorta narancsos marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta narancsos marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 6739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. Csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a 60 g porcukorral sűrű krémmé, fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérje-habot 3-4 adagban felváltva a liszttel, fakanállal könnyedén hozzákeverjük a tojássárgájához. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, tűpróbáig. Sütés után hagyjuk kihűlni, de nem vesszük ki a formából.
  3. A tejszín felverjük habnak. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. A marcipánmasszát összegyúrjuk a narancsaromával, kinyújtjuk, és a torta nagyságúra körbe vágjuk. (Nyújtás közben kissé megsimíthatjuk vizes kézzel, így nem ragad a nyújtófához.)
  5. A zselatint a citromlével összekeverjük, és alacsony hőfokon megolvasztjuk. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, ismét beleteszünk egy kanál túrókrémet és összekeverjük a zselatinnal.
  6. A túrós zselatint beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin. Ezután a tejszínhabot is fakanállal részletekben könnyedén hozzákeverjük.
  7. A piskótára rákenjük a fele mennyiségű túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje.
  8. Atúrókrémre ráhelyezzük a marcipánmassza-karikát, a tetejére kenjük a többi túrókrémet. Hűtőbe tesszük, kb. 1-2 órát,hogy a krém megszilárduljon.
  9. A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan lehúzzuk a tortáról.
  10. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. Hűtőben hagyjuk ismét dermedni.
  11. Díszíthetjük marcipánfigurákkal, tejszínhabbal…stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16948
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

A tortaforma aljánál nagyobb sütőpapírt vágok, és a karima illesztése tartja a helyén. A tortaforma oldalát a tortáról, ha lehet, lefelé húzzuk le, így sima marad a teteje (A forma alá emelvénynek lehet tenni pl. vázát, nagy üveget, lisztes dobozt...). Előtte, ha szükséges, a krém és a tortaforma között kés pengéjével végigsimítunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kislányom nagyon szereti a Túró Rudit és "családját", születésnapjára olyan ízvilágú tortát kért, mint a marcipános Pöttyös Pont2. Halloween környékén van a születésnapja, ezért a dekoráció ebben a hangulatban készült.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...