r
Nosalty Logó

Túrótorta narancsos marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta narancsos marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 562 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6739 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 562 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cukor
    609 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 6739 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. Csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját a 60 g porcukorral sűrű krémmé, fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérje-habot 3-4 adagban felváltva a liszttel, fakanállal könnyedén hozzákeverjük a tojássárgájához. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük, tűpróbáig. Sütés után hagyjuk kihűlni, de nem vesszük ki a formából.
  3. A tejszín felverjük habnak. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. A marcipánmasszát összegyúrjuk a narancsaromával, kinyújtjuk, és a torta nagyságúra körbe vágjuk. (Nyújtás közben kissé megsimíthatjuk vizes kézzel, így nem ragad a nyújtófához.)
  5. A zselatint a citromlével összekeverjük, és alacsony hőfokon megolvasztjuk. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, ismét beleteszünk egy kanál túrókrémet és összekeverjük a zselatinnal.
  6. A túrós zselatint beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin. Ezután a tejszínhabot is fakanállal részletekben könnyedén hozzákeverjük.
  7. A piskótára rákenjük a fele mennyiségű túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje.
  8. Atúrókrémre ráhelyezzük a marcipánmassza-karikát, a tetejére kenjük a többi túrókrémet. Hűtőbe tesszük, kb. 1-2 órát,hogy a krém megszilárduljon.
  9. A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan lehúzzuk a tortáról.
  10. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a torta tetejére és oldalára simítjuk. Hűtőben hagyjuk ismét dermedni.
  11. Díszíthetjük marcipánfigurákkal, tejszínhabbal…stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16893
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

A tortaforma aljánál nagyobb sütőpapírt vágok, és a karima illesztése tartja a helyén. A tortaforma oldalát a tortáról, ha lehet, lefelé húzzuk le, így sima marad a teteje (A forma alá emelvénynek lehet tenni pl. vázát, nagy üveget, lisztes dobozt...). Előtte, ha szükséges, a krém és a tortaforma között kés pengéjével végigsimítunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kislányom nagyon szereti a Túró Rudit és "családját", születésnapjára olyan ízvilágú tortát kért, mint a marcipános Pöttyös Pont2. Halloween környékén van a születésnapja, ezért a dekoráció ebben a hangulatban készült.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek