r
Nosalty Logó

Túróscsusza serpenyőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Túróscsusza serpenyőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3268 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5719.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3268 kcal
  • 14% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a csuszatésztát, közben csíkokra vágjuk a sonkát.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a túrót és megsütjük.
  3. Rádobjuk a sonkát, pár kavarás, jön a tejföl.
  4. Belekeverjük a tésztát, átforrósítjuk és tálalunk.
  5. Borsot darálunk rá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 35375
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 08.

Ajánló

Éhhalál ellen bármikor, egyébként pedig nagyon finom! Savanyúsággal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróscsusza serpenyőben
Harmathy Ildikó 313 recept

Lovaglásból farkaséhesen hazafelé jövet a harcsapaprikás lebegett a szemeim előtt, és még a nyálam is csorgott! Otthon sajnos hűlt helyét találtam, Vilmosom hiánytalanul bepusztította. Nagy szerencsémre a csuszából hagyott még egy keveset, így percek alatt elkészítettem kíváló ebédemet. Egyszer egy nyírségi hölgy - akitől pár igazán remek nyírségi ételt tanultam - azt tanácsolta, amikor főzésről és ételekről beszélgettünk: - A legfontosabb, hogy éhes legyen a delikvens! Ő jutott az eszembe, miközben a csuszát faltam. Most pedig a másik gyermekem is eszembe jut, aki azt szokta mondani: lehet bármit főzni, de csak a túrós csuszát lehet túrós csuszának nevezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!