Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles tésztába töltött virsli

Leveles tésztába töltött virsli
Leveles tésztába töltött virsli
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egészet csak azért kezdtem el, mert még soha nem készítettem otthon leveles tésztát. Bementem az üzletbe, hogy veszek egy adaggal, de mikor megláttam, hogy 899 Ft-ot kérnek érte, a szívemhez kaptam, és azonnal megszületett az elhatározás, én készítem a tésztát otthon. Szerintem ez úgy a legjobb, ha egy nagyobb mennyiséget legyárt az ember, és beteszi a fagyasztóba. Én még ki is nyújtottam, és sütőpapírba tekerve tettem el. Így ha szükség van rá, csak kitekerem, és mehet a sütőbe.enlightened

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A vajas betéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas betéten kívüli anyagokat összegyúrjuk, és addig dagasztjuk, míg rugalmas tészta lesz. Ekkor letakarjuk konyharuhával, és negyed órát pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk nagyjából négyszög alakúra, és a közepére helyezzük a vajas részt (vaj összekeverve liszttel), és a tészta széleit borítékszerűen ráhajtogatjuk, majd a tésztát kinyújtjuk, vigyázva, hogy a vaj ne bújjon ki a tésztából, majd duplán hajtogatjuk, letakarva hűtőbe tesszük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk 3- 4 mm vékonyra, derelyevágóval a virsli hosszúságával megegyező téglalapokat vágunk belőle.
  4. A virslire vékony szelet bacont vagy sajtot tekerünk, és beburkoljuk tésztával, tepsibe tesszük, tetejét bevagdaljuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, míg szép piros lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 572
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

virslis táska, sajtos baconos párna, virslivel töltött leveles tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyenes78
gyenes78 Thu, 2012-02-02 17:03

Kedves Éva néni!Ha már össze van hajtogatva a tészta,akkor mennyi időre kell a hűtőbe tenni?És mindhárom hajtogatás után be kell tenni annyi időre?Lehet triviális a kérdés,de ez lenne az első.Köszönöm

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-02-03 10:22

Szia!
Nekem is az első volt. Igen, mindig be kell tenni a hűtőbe és közbe 20-20 percet praktikus várni. Üdv: Évi néni

hampedit
hampedit Mon, 2012-01-23 20:29

Kedves Evi neni!
En peddig nagyon koszonom a leveles teszta receptet. Nagyon sokat vadasztam mar. Otthon en is
megvettem a kesz tesztat, de itt sajnos Kanadaba nincsen ilyen keszen. S mivel nagyon szeretjuk a vele
sutot dolgokat igy el kell keszitenem. meg nem csinaltam, de a kozeljovoben megfogom csinalni.
A tovvabiakban is jo probakat kivanok. s jo egeszseget hozza. Udv: Edit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-01-23 21:51

Kedves Edit!

Nem bonyolult az elkészítése a tésztának, csak elsőre kicsit ijesztően hangzik. Lehet belőle nagyobb mennyiséget is készíteni és a mélyhűtőben jó ideig eltartható. Köszönöm leveled. Szép napot, jó sütés-főzést kívánok. Üdv: Évi néni

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sun, 2012-01-22 01:32

Kedves Evi néni! Nem tudom milyen lehetett az a leveles tészta, de ettől sokkal olcsóbban kapni mirelitet. Én is szoktam ilyen virslit készíteni, csak a leveles tésztát hosszú csíkokra vágom, azt tekerem körbe a virslin, és így nagyon mutatós, bordás lesz, olyasmi, mint a sajtos roló tésztája. Minden esetre nagy bátorság nekiállni vajas leveles tésztát készíteni, én nem mernék. Gratulálok hozzá! Biztos nagyon finom (talán finomabb,mint a bolti) lett!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-22 11:24

Kedves Olga!
Inkább csak a kíváncsiság hajtott. Most csináltam először ilyet. Finom volt, de dolgozó emberként én is inkább a készet preferálom, ámde 900 Ft-ot nem volt szívem adni 45 dkg-nyi tésztáért. Amikor lehet kapni rendes áron én is inkább a boltit választom. Egy próbát megért. Nekem muszáj ilyesmit kipróbálnom, mert késztetésem van rá. Ha pedig elkészítettem, azt biztosan felteszem ezen az oldalon. Ezért történt így. Köszönöm a tanácsot. További jó sütést- főzést kívánok és szép napot! Üdv: Évi néni

887
finomliszt 40 dkg
cukor 2 dkg
élesztő 1.5 dkg
ecet 1 ek
víz 200 ml
1 csipet
vaj 15 dkg
finomliszt 3 dkg
bacon 10 dkg
sajt 10 dkg
virsli 35 dkg