r
Nosalty Logó

Túrós tészta pirított szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Túrós tészta pirított szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A túrós tésztához

Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A túrós tésztához

Összesen 3855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A túrós tésztához

Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 965 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4700.1 g
  • Cink
    529 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    417 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    55 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    243 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1199 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3855 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A túrós tésztához

Elkészítés

A túrós tésztához

  1. A tésztát forrásban lévő, kellőképpen sós vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési idő szerint elkészítjük. A túrót villával mozgassuk át, a tejfölt habozzuk, és mindkettőt hagyjuk szobahőmérsékleten.
  2. Közben a szalonnát kisebb, de nem túl kicsi kockákra vágjuk, egy nagy vasedényben lepirítjuk, és a belőle kisült zsírból szűrőkanállal kiszedjük.
  3. A zsírból, ha túl soknak ítéljük meg, egy pár kanállal szedjünk le. De ha nincs fogyókúrázó, vagy erre érzékeny a családban, akkor hadd maradjon. Ebben pirítsuk meg a leszűrt, főtt tésztát.
  4. Egyből tálaljunk: tészta, túró, tejföl, szalonna. Opcionálisan mehet rá egy csipet frissen őrölt bors és fűszerpaprika. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 116
  • 7 napos nézettség: 657
  • Össznézettség: 29162
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 23.

Ajánló

Ha van időtök rá, akkor megpakolva még betolhatjátok a sütőbe az egészet, a lepirult tészta isteni lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet cifrázni, de a sima túrós tésztánál nincs jobb. A sikere az alapanyagok minőségében rejlik. Mindenből használjátok a hozzáférhető legjobbat!

Hozzávalók

A túrós tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!