Nosalty Logó

Kelt túrós pogácsa Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelt túrós pogácsa Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 775 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8241.3 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    4450 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 4645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél dl langyos, cukros tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A liszbe keverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a túrót, a megkelt élesztőt, és kb. 2 ek tejföllel alaposan összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, homogén tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
  3. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét éles késsel keresztbe-hosszába bevagdossuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk közt kicsit megsodrikáljuk a pogácsákat, hogy formásabbak legyenek, és tepsire rendezzük őket. Pihentetjük fél órát, közben bemelegítjük a sütőt.
  4. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben világos pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 40483
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Ebből az adagból 2 nagy tepsi pogács lesz. Ha fóliával lefedjük, másnapra is jó puha marad. Ha egyáltalán marad...

Receptkategóriák

Mikor először sütöttem ezt a pogácsát, jól sikerült. Ezen felbuzdulva, legközelebb már nem otthonra sütöttem, hanem egy tanfolyamra vittem a kolléganőknek, ugyanis be voltunk osztva, melyik alkalommal ki kedveskedik a többieknek. Én voltam a soros, hát ezzel a finom pogácsával akartam meglepni őket. Csak épp azt nem vettem figyelembe, hogy közben elköltöztünk, és az "új" konyhámban igen vacak tűzhellyel kellett beérjem (de csak egy darabig, szerencsére). Egy szó, mint száz, a pogácsák túlsültek, kiszáradtak, éppen ehetőek voltak ugyan, de egyáltalán nem az a "nem lehet abbahagyni" jellegűek lettek. Egy darabig rá se tudtam nézni a receptre, de csak nem hagyott a dolog. Az új tűzhelyemmel újra nekiveselkedtem, és újra elkészültek azok a pihe-puha pogik, amire régről emlékeztem. Tanulság: gyorsan kell sütni és nem sötétre. Ja, és nem árt óvatosnak lenni az ismeretlen sütőkkel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mentettem, jöv? hétvégén készítem. Köszi:)

Fahéj

Nincs mit! :) Remélem, ízleni fog!

Bató Edit

Hát Évikém ebb?l be tudnék most kebelezni néhányat! Nem is kérdés, hogy megsütöm hamarosan, a pogácsa amúgy is nagy kedvenc nálunk. Köszi, Edit

Fahéj

Kedves Edit! A pogácsa nálunk is örök kedvenc. Mindegy, hogy milyen, csak jó pihi-puhi legyen! És ez az. :) Szép estét! Fahéj

Törölt felhasználó

Kis csinosak:)

Fahéj

Köszi! Szereti is ?ket mindenki. :))

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Annyira guszták, és látszik a gondos, szeretetteljes készítés, és a gyakorlott kéz is.:-O Köszönöm a receptet, kipróbálom, remélem, az enyém is ilyen szép magas lesz.:-o Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Fahéj

Kedves Éva-Anyóca! Ha úgy készíted, ahogy írva vagyon, akkor a tieid is pont ilyenek lesznek. :) Szép napot! Üdv: Fahéj

Torma

Köszönöm, mentettem Fahéj, üdv, Torma :)

Fahéj

Nagyon szívesen! Üdv:Fahéj

Torma

Elfelejtettem odaírni, hogy micsoda édes kis "kakastarajosak" a pogik :) azt hiszem ezt szoktam en is sütni, de kell a nosalty receptkonyvembe! Es ha a Te recepted, abban hiba nem lehet! Képzeld, akartam valami csavart kalácsot sütni lapos kaktusz cserépedényben es elvinni a baratnomnek, de nem kaptam :( ...nem adom fel, keresek egyet hamarosan. A pacsni receptedet meg háromszori olvasás után megértettem ( a nyujtogatasnal akadtam le, de reszletesen leirtad az egyik hozzaszolasnal) es feltétlen ki akarom próbálni hamarosan... Mi egy úgynevezett Bordás bucit vettünk mindig a peknel, mikor kicsi voltam... Kellemes hetet, Torma :)

Fahéj

Kedves Torma! Nagyon megtisztelsz a szavaiddal! Köszönöm! :) A pacsnit pedig tényleg érdemes megsütni, mert egyszer?en imádnivalóan finom. Én sokszor sütöm, és sose elég bel?le. És nem is a bordája a lényeg, ha nincs bordája, csak rétegekben van egymáson a tészta, akkor is pont olyan fincsi lesz. Sok sikert hozzá! Üdv: Fahéj

Mercedes

Júj,de megenném ezeket a gyönyör? pogikat:)Pedig most reggeliztem.Szép napot!Merci

Fahéj

:) Hogy ?szinte legyek, én is megenném. Még csak most kezdhetek ebédet f?zni, pedig már farkaséhes vagyok. :) Neked is szép napot! Fahéj

Zoralina0719

Kedves Fahéj! Az lenne a kérdésem,hogy tojás nem kell a tésztába?

Fahéj

Én sose teszek bele. Ha nem zavar, hogy a pogácsa oldala fehéres marad (mint aképen), akkor nem szükséges. :)

Zoralina0719

Szia Fahéj! Tegnap megsütöttem a pogit,isteni finom lett! :-) Egy tojást tettem bele,de szerintem anélkül is jó lett volna. Köszönöm a receptet!

Fahéj

Igazán nincs mit! örülök, hogy finomnak tartod. és tényleg ugyanolyan finom tojás nélkül is. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Ha valakit?l, akkor T?led biztosan bizalommal fogadom az új recepteket, és legközelebb ezt fogom kipróbálni! Épp most kel a füstölt sajtos túrós pogid - már vagy 10x megcsináltam, nálunk ez lett a nagybet?s POGI :) - annyira finom! Volt a héten már a klasszikus lángosod is, és jöv? hétre pedig a karamellás krémesed van betervezve.... :) Szép estét! Andi

Fahéj

Kedves Andi! H?, csupa finomság ! :) Köszönöm a bizalmadat. Igyekszem csakis használható, jó recepteket megosztani Veletek. Ami nekem nem jön be, azt sose adnám közre. Jó sütés-f?zést jöv? hétre: Fahéj

Németi Olga

Kedves Fahéj! Gyönyör? pogik! Ma elkészítem a recepted alapján :D Üdv. Olgi

Fahéj

Kedves Olgi! Köszi! Remélem, ízleni fog majd. Üdv: Fahéj

Rebi91

Kedves Fahéj! Most fogom el?ször elkészíteni a pogácsát, nagyon gusztának t?nik, biztos finom lesz. :) Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy szerinted baj-e, ha a tésztát este meggyúrom, éjszakára a h?t?be rakom, majd másnap reggel sütöm ki? Szeretném, ha friss lenne, viszont már reggel arra nem lesz id?m, hogy meg is gyúrjam, és ki is süssem. Köszönöm el?re is válaszod! :) Üdv: R

Fahéj

Kedves Rebi! Szerintem nem baj. Viszont azt mindenképpen tedd meg, hogy a h?t?b?l kivéve pihentesd egy órát, míg fel nem melegszik a tészta. Az se baj, ha kiszaggatod, tepsire teszed, és ott pihen. Mindenesetre csak akkor kezdd el sütni, ha látod rajta, hogy kezd "éledni", azaz puhul és duzzad egy kicsit. Akkor szerintem pont olyan lesz, mintha frissen sütnéd. Üdv: Fahéj

Macskosz76

Nagyon finom lett, még melegen fel akarta falni a család... :) Köszi a receptet!

Fahéj

Igazán nincs mit! Nem csodálkozom a család szándékán... :)))

geler

ez király, finom lett, kb 3 tepszi jött ki bel?le, de még a második be sem raktam már elfogyott az els?. Amúgy kisülés el?tt 5 percel ha tesztek rá sajtot még fincsibb!

Fahéj

Örülök, hogy bevált a recept! :)

Törölt felhasználó

Most éppen Ricotta van itthon. Szerinted kedves Fahéj , jó lesz a pogihoz??? Köszi :)

Fahéj

Szia! :) Szerintem jó lesz azzal is. Én szoktam helyettesíteni más ételeknél, eddig még mindenhez jó volt a ricotta is. Pogival még nem próbáltam, de miért ne lenne jó? Az eredményr?l azért majd számolj be, légyszi! Üdv: Fahéj

Andi418

Elkészítettem és nagyon finom lett puha és könny?.Szerintem ezt sokszor elfogom készíteni. :)

Fahéj

Ennek örülök! :) Üdvözlettel: Fahéj

dora95

Kedves Fahéj! A lisztet fele-fele arányban szeretném, zabpehelyliszt és sima lisztb?l. Attól félek, hogy az éleszt? másképp viselkedne a tésztában. Szerinted megmerjem-e próbálni? :)

Fahéj

Kedves Dora95! Szerintem nyugodtan próbáld meg. Sajna még sose sütöttem zabpehelyliszttel. A sima lisztesnél talán egy kicsit tömörebb lesz a pogácsád, nem tudom. Ez csak feltételezés. De egy próbát mindenképp megér. Talán ha kipróbálnád fele adaggal. Én biztos kipróbálnám, mert érdekel a dolog. Szeretem a konyhai kihívásokat. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.