Nosalty Logó

Túrós-füstölt párizsis batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Túrós-füstölt párizsis batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3764 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 752 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7087.3 g
  • Cink
    399 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    3903 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3764 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba tesszük, a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a meleg tejet, majd 5 percet állni hagyjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Fél órára pihenni tesszük meleg helyre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint, sót, tojássárgáját és a túrót jól kikeverjük és félretesszük, az apróra szaggatott párizsit külön tálkába tesszük.
  3. A megkelt tésztánkat lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és két cipót formálunk belőle, majd egyiket fél cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével, erre a párizsi felét egyenletesen rászórjuk. Felcsavarjuk, és 4 cm széles szeletekre vágjuk.
  4. Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (NE szorosan!), de előtte két helyen bevágjuk, majd tojásfehérjével megkenjük, és szezámmaggal kissé megszórjuk. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2510
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Ajánló

Hétvégére, hétköznapra és még vendégségbe is jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gabimami58 139 recept

Mint minden tészta elsőre kóstolva érdekesnek tűnik, de így -már harmadjára, a család kérésére- finom és laktató. A szilveszteri buli harapnivalója lesz.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Tökéletes falatok vendégváráshoz, vagy akár házi ,családi bulihoz.:-O Köszönöm szépen.:-O Éva-Anyóca BUÉK!

Gabimami58

Szia Éva! Nagyon köszönöm,hogy tetszik,neked is. S én is nagyon boldog ÚJ ÉVET kivánok,neked és kedves szeretteidnek. Évikém kérdeznék,talán tudsz segíteni. Sajnos azt tapasztalom a Facebookon,hogy van olyan személy aki nem csak a recept,az nem is ütött volna szemet,hanem sajnos a képekkel is dicsekszik. Én múlt vasárnap lettem figyelmes,hogy a madár tejem képével dicsekednek mintha maga készítette volna el. Pedig én fényképez?géppel fényképezek no meg ott a NoSALTY felírat is. Vajon szerinted a csapat tudná kódolni a képeket,hogy ne legyen ilyen? El?re is köszi ha tudsz esetleg választ adni,vagy tán a NoSALTY tudná ezt meg mondani..

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Az igazság az, hogy sok f?z?s " csatorna" jelent meg a Facebookon. Szoktam rámászni én is jó sokra, tényleg klasszakat lehet levadászni, ....és van olyan is, f?leg az Olcsó receptek, és még egy-két, ahol innen is jelennek meg recik..:-((((((((((( Az illet? szakácstársnak szoktam azonnal írni, hogy melyik blogon, melyik recije van ott, és ? saját maga intézkedik, és kéri, hogy az illet? vegye le, vagy jelezze, hogy kit?l vette, mert ez az övé. Ezek sikeresek is voltak eddig.:-O Hát vagy ezt teszed, vagy pedig írni kell tényleg a No Salty csapatának, hogy ez ügyben mit lehetne tenni, nem-e a Te ötleted elfogadható és kivitelezhet?.:-O Most hirtelen jobbat nem tudok...de megoldás, az tényleg kellene, voltak , akik az én recijeimmel találkoztak, szóval, megoldás , az kell(kellene) :-O :-O Éva-Anyóca Igazad

Gabimami58

Szia Éva-anyóca! Köszi válaszod, igazán aranyos vagy,hogy ilyen hamar válaszoltál. Azt tudom ? saját maga írta meg nekem,semmilyen recis oldalon ? nincs fennt.Szóval ? csak viszi és sajátjaként dicsekszik a képekkel is. De tudod most már ugy vagyok mivel közzé tettem nyíltan,ha van tisztesség benne leveszi oldaláról.. Mi jót f?ztél sütöttél a családnak?? Kivánok kellemes hétvégét és pihentet? napot..:) Üdv..Gabriella...

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Bocsánat, soká értem fel, de vasárnapra a lányomnak tüszös mandulagyulladása lett, és ezzel voltam leginkább elfoglalva, hogy szét ne robbanjak az idegt?l, mert a vasárnapi ügyelet nem írt fel semmit, és a láza a magasba, nyelni alig tudott, mandulája hatalmas, és ? a dokin? nem lát semmit?! Vakon ne menjen orvosnak!!! Már nem is tudom, mit írjak erre,...hát akkor minek volt ott,nem?! Anyukám f?zött vasárnap, mert alkalom volt,:-o , így kicsit könnyebb volt, hétf?n már a rendes orvosunk felírta a gyógyszereket, hatnak, csak lassan, hiába maradt vasárnapról húsleves és csirkecombból brassói, készíteni kellett, amit le tud nyelni a lány is.:-O Hétf?n szokott a vasárnapiból maradni, de muszáj volt készíteni olyat, amit a lány ie tud nyelni, mivel a víz lenyelése is fájdalmas neki :-(

Gabimami58

Szia Éva! Semmi gond hísz ez természetes,hogy gyermeked az els?.Jobbulást kivánok neki,én annyit tudok tanácsolni vegyél lóbazsamot kend be a mellkasát és a hátát legalább napi két alkalommal. S ha van otthol csipkebogyód,még tea filterben is is,azt f?zzél neki inni,lázra legjobb a vízes burogatás bokára, csuklóra és torokra is. Tudom és ismerem ilyenkor minden fájdalmas egy-egy nyelésnél,de ha tüszös neki ill. gennyes mandulája van,én enyémeknek pirított kenyeret adtam és lassan a belsejét megették,de így a tüsz?k szépen lementek róla. Ilyenkor nagyon jó a gyümölcs mártás a gyümölcsöt pépesísd össze neki,és krumpli pürét,egy kis tejföllel,vagy naturban. Mehet tejbe dara is de lehet?leg ne legyen túlságos édes. Kitartást kivánok,és mielöbbi sütést f?zést. Puszi..Gabriella...

Éva-Anyóca

Megnyomtam a gombot.... Szóval ma is kell valamit f?zni, méghozzá tejbegrízt, és tésztát valamilyen tejszínes szósszal,......már elkezdtem, de tanácstalan vagyok, mert hús darált, most nem mehet bele, csirkemellel meditáltam, tegyem, ne tegyem, gombát is,...a lányt kérdezgettem itt az el?bb, nem tudja, alig tud nyelni, de már nem fáj annyira..:-O Úgyhogy gyorsan feljöttem ide, hátha látok valami jó ötletet.:-O Puszillak, örülök, hogy tudtál lépni valamit, hát igen, gerincesség lenne, ha levenné, ha már szóltak neki, hogy nem az ? recije,...reméljük, hathatós lesz a lépésed.:-O Melyiken láttad? Most lépek, mert be kell a másodikfélémet fejezni, találtam egy kis gyors és remélhet?leg lenyelhet? megoldást találni.:-O Szép napot kívánok! Majd jelentkezek....:-o Éva-Anyóca

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.