Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós egérke

Túrós egérke
Túrós egérke
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokáim kedvence!!!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával jól át törjük.
  2. Beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. 5-6 percet pihentetjük.
  3. Addig előkészítjük a bő olajat, melyet jól felmelegítünk közepes lángon.
  4. Két kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát.
  5. Maguktól átfordulnak, de lehet segíteni nekik.
  6. Papírtörlőre szedjük ki, és még melegen forgassuk kakaóba vagy fahéjas cukorba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 188
elküldve: 13
receptkönyvben: 507
elkészítve: 15/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült túrós édesség, sült túrógombócok

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

titty27
titty27 / titty27 Fri, 2013-01-04 15:55

Most készítettem el. Nagyon finom. Egész sok lett belőle, sztem 4 főnek is elég :)

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Sat, 2013-01-05 11:18

Nagyon örülök, hogy ízlett. Nekem a két unokám 7 és 10 évesek. Alig bírják kivárni, hogy az újabb adag is a tányérjukra kerüljön. A nagyapjuk lopizni szokott, és felháborodnak, én nem igazán eszek édességet, de még sosem maradt egy sem.

brekikri
brekikri Sat, 2012-03-24 10:42

Kedves Hoprik Ferencné!

Megmentettem ezzel a recepttel 40 dkg túrót a pusztulástól :) Nagyon könnyű elkészíteni és finom volt. Tetszett, hogy nem szívta be az olajat.

vica81
vica81 Sun, 2012-02-05 13:18

Egy adagot tényleg 25 percig kell sütni??
Nem vagyok egy nagy fánksütő, most próbálom először, de nekem sokkal hamarabb megbarnul, félek nem sül át... :(

vica81
vica81 Sun, 2012-02-05 13:48

Ahha, akkor nagyjából jól gondoltam! :)
Közben megsütöttem, finom, csak kicsit szerintem túlsütöttem... féltem, hogy nem sül át a közepe.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2011-04-29 08:46

Nagyon jó kis recept. Dupla adagot készítettünk... :)
Maradt a mai reggeli kávéhoz is... szóval hidegen se rossz!
Köszi a receptet!

Szép napot!

üdv:
Évi

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Thu, 2011-04-14 07:48

Kedves Szép Róza!
Sajnos nem tudom megmondani milyen másnap, mert félóra alatt elszokott fogyni.
Szerintem frissen a legjobb.

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-04-14 09:15

Köszönöm a választ!
Azért kérdeztem, m fél kiló túróm van, és jobb szeretek egyszer olajszagot csinálni :-) De akkor felezem majd.

1303
tehéntúró 25 dkg
cukor 2 ek
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 3 dkg