Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 17. - bánsági

Túrógombóc 17. - bánsági
Túrógombóc 17. - bánsági
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bánságban így készítík a túrógombócot. Temesváron több étteremben tejföllel öntik nyakon, de szerintünk a vaníliasodó sokkal jobban illik hozzá.

hozzávalók / 3 adag

A gombóchoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, annyi lisztet használva, hogy épp ne ragadjon nagyon a kezünkhöz, amikor formáljuk a karikákat. (Minnél több lisztet használunk, annál keményebb lesz az eredmény, és az már nem az igazi.)
  2. Az ellapított gombóc közepébe lyukat nyomunk, és gyorsan kisütjük forró olajban, míg aranybarna lesz. Kis gömböket is sütünk, hogy legyen kalapja a karikának (lásd képen).
  3. A megsült karikára eperlekvárt kenünk, rárakjuk a kalapját, és nyakon öntjük vaníliasodóval.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tüci

Mióta szakács: 2011.03.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

papanasi, túrós édesség vaníliasodóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucike
tüci / tucike Tue, 2011-06-14 21:26

Hát én azon a címen küldtem be, hogy papanasi, mert az, de látom túró gombóc lett belőle.
A lekvár ott van, a receptben is és a képen is. A tejfölt is írtam hogy azzal szolgálják általában, de én vanilia szósszal szeretem :)

goan973
Annus G / goan973 Tue, 2011-06-14 21:19

ez nagyon úgy néz ki, mint a papanasi! :) de hol marad a lekvár meg a tejfölmártás? :) nyami, nagy kedvencem

1108
tehéntúró 500 g
tojás 2 db
1 késhegynyi
szódabikarbóna 1 késhegynyi
citromlé 10 csepp
finomliszt 12 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 2 dl
eperlekvár 10 dkg
tejföl 1 dl