Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc a déditől

Túrógombóc a déditől
Túrógombóc a déditől
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetileg a dédnagymamámé. Kicsit változtattam a hozzávalók arányán. Így kaptam meg ezt a nagyon finom csodát. Könnyű elkészíteni, az eredmény garantált. :o)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük 1 teáskanálnyi zsírral, enyhén sózzzuk.
  2. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tojáshoz. Belekeverjük a búzadarát, lisztet és 1 evőkanál zsemlemorzsát, majd legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. Vizet forralunk, és kifőzzük a kanállal megformázott gombócokat.
  4. Megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
  5. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 90
össznézettség: 175 281
elküldve: 34
receptkönyvben: 498
elkészítve: 38/49
Facebookon megjelent: 2

szakács

Bogyómanó

Mióta szakács: 2012.05.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombóc, túrós daragombóc, túrógombóc zsemlemorzsában

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ennikellisjois
ennikellisjois Tue, 2017-08-01 14:21

Nagyszerű lett, pont ezt a pihe-puhaságot akartam.
Hálásan köszönöm, hogy feltetted.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2017-08-01 14:31

Örülök, hogy sikerült. :) :) :)

encsi.b
encsi.b Tue, 2014-12-16 15:26

Életem első igazi túrógombóckáit készítettem a recept alapján és nagyon jól sikerült! Így azt hiszem még jó párszor meg fogom csinálni! Köszönöm a receptet!!!

Shady
Shady Thu, 2014-04-10 16:32

debino nem felejtetted ki az egy órás pihentetés? a búzadara felszívja az összes nedvességet. Nekem nagyon jól sikerült, köszönöm a receptet!:)

debino
debino Tue, 2014-02-11 20:50

Szia! Nekem nagyon híg lett ezekkel az arányokkal, nem is tudtam gombócokat formàlni :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-04-11 14:14

Szia Debino!
Nekem is volt hogy előfordult, hogy híg lett és olyan is hogy főzés közben szétesett a gombóc. Azt figyeltem meg, hogy nem mindegy milyen minőségű túróval dolgozol. Volt, hogy a túró volt nagyon vizes és nagyon fontos a minimum 1 órás pihentetés. Minél többet pihenteted annál jobban beszívja a dara a nedvességet. Ha ez sem elég akkor még tegyél hozzá egy pici lisztet és darát hogy megfelelő legyen az állag.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-11-30 09:15

Szia!
Nagyon örülök, hogy sikerült és főleg annak, hogy ízlett.
:o)

385
tehéntúró 50 dkg
tojás 3 db
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
zsemlemorzsa 1 ek
1 csipet
tejföl 3 ek
porcukor 2 ek
sertészsír 1 dkg