Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrópalacsinta forró áfonyaszósszal

Túrópalacsinta forró áfonyaszósszal
Túrópalacsinta forró áfonyaszósszal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis túró, egy kis vaníliás cukor, kis szósz, egy kis ez, kis az - és máris egy kis finomság lesz a láthatáron!!!! Egyszerű és nagyszerű, vaníliás íz keveredik a forró savanykás szósszal........:-)))

hozzávalók / 3 adag

palacsinta

szósz

ajánlat

Én a túrós masszához nem adok csak vaníliás cukrot, ha van, aki ennél édesebbre vágyik, tegyen még hozzá kedve szerint cukrot!

Szólj hozzá!

elkészítés

palacsinta

  1. A túrót villával elnyomkodjuk. Hozzákeverjük a cukrot, tojást, citromlevet. Elkeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, lisztet is, amivel jól elkeverjük. 30 percet állni hagyjuk. Kanalanként teszünk a szőlőmagolajból a teflonsütőnkbe, a diótól nagyobb gombócokat ellapítjuk, és kisütjük a kis palacsinták mindkét oldalát.
  2. A dzsemet a juharsziruppal és citromlével felforrósítjuk gyenge tűzön, és a kisült palacsintákra teszünk belőle. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós mini palacsinta, túrós fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 kk
búzadara 1 csapott ek
finomliszt 3 csapott ek
szőlőmagolaj 4 ek
áfonyadzsem 5 ek
juharszirup 2 ek
citromlé 1 tk