Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk Olgi konyhájából

Túrófánk Olgi konyhájából
Túrófánk Olgi konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje és gyerekkoromat felidéző édesség. Kiadós és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk.
  2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Bő forró zsíradékban világosra sütjük.
  4. Papírtörlővel takart tányérra szedjük, porcukorral vagy lekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós fánk, túrófánk, fánk kelesztés nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fintorzsofi
fintorzsofi Fri, 2012-03-23 15:21

Kedves Olgi! Elkészítettem a receptedet, nekem sajnos nem sikerült... nem hagytál ki belőle esetleg sütőport, vagy szódabikarbónát...??? az én fánkjaim nem nőttek meg az olajban, így sülés után is sűrű, nyers tésztát kaptam :( a második felét megpróbáltam feljavítani egy kis szódabikarbónával (összegyúrtam, újra kiszaggattam), azok már feljöttek és ehetőbbek is lettek.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Fri, 2012-03-23 17:47

Kedves Zsófi!
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a fánkod...
Semmit sem hagytam ki belőle.
Ennek ilyen magasnak kell lennie mint látod.
Igazán nem is minősíteném fánknak.
Ez téves megnevezés szerintem!
További szép napot!
Üdv,Olgi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2012-01-31 15:32

Szia!Sajnos nem tudom,fogalmam sincs.Én mindig így sütöttem.Lehet az egész tojás sem rontaná el!Üdv:Olgi

pitypang54
pitypang54 Tue, 2012-01-31 15:14

Miért csak a tojás sárgája kerül bele? Ennek van valami technikai oka, vagy mehet bele az egész tojás is?

2128
margarin 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 5 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg