r
Nosalty Logó

Túró rudis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Túró rudis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5708.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 3185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    113 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a túrót, a szódabikarbónával elkevert búzadarát, a citromhéjat és a csokipöttyöt.
  3. Végül lazán a masszához forgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot
  4. Atésztát zsírozott és zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on, kb. 40 perc alatt szép pirosra (tűpróbáig) sütjük.
  5. Miután a kész sütemény a formában kihűlt, a széleit késsel meglazítjuk, és deszkára borítjuk.
  6. Megszórjuk vaníliás porcukorral, vagy csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14492
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az receptet az Édesanyámtól tanultam. Nagyon finom és nagyon gyorsan összedobható. A Kisfiam egyik kedvence, így az idén is ilyet kért a szülinapjára; a csokipöttyök és a csokibevonat miatt nevezte el "túrórudistorta"-nak. Nagyon finom friss gyümölccsel, mazsolával, aszalt áfonyával, stb. készítve is. Ne lepődjetek meg, a sütőből kivéve kivétel nélkül mindig egy kissé behorpad a közepe, és sosem lesz magas sütemény...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek