r
Nosalty Logó

Túró házilag sütőben

NS
Túró házilag sütőben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 2 l tej (legjobb a házi, de lehet 2,8 %-os is)
187
Kalória
10g
Fehérje
13.3g
Szénhidrát
6.7g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 187 kcal
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2280 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1120 kcal
  • 33% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. Hagyjuk a tejet pár napig állni szobahőmérsékleten, vagy ha hideg van, inkább langyos helyen, hogy aludttej lehessen belőle. Jénaiban szoktam csinálni, mert akkor nem kell majd átszedni a sütőbe tételkor. Akkor jó, amikor már nem folyós állagú.
  2. Az aludt tej tetején levő zsírosabb réteg a tejföl. Letudjuk szedni róla kanállal, és már meg is van a tejfölünk a készülő túrós tésztához.
  3. Ha megvan az aludt tej, cikkezzük be úgy, mintha egy süteményt vagy tortát akarnánk felszelni, lényeg, hogy kisebb darabokká tudjon majd alakulni.
  4. Tegyük sütőbe 60 és 90 C fok közé, lényeg, hogy ne emelkedjen 100 C fok fölé. Én lefedve szoktam csinálni, de egy idő után le lehet venni a fedőt. A jénai azért is jó, mert látni fogjuk, hogyan alakulnak gombóccá a felszeletelt darabok. Ez egészen sokáig (1-2 óra) is eltarthat, időnként nézzünk rá, hogy milyen az állaga.
  5. Ha elkészült, ízre és állagra is túró, akkor hagyjuk kihűlni. Akár egy éjszaka is kellhet hozzá. Majd szűrjük le, és elkészült a finom friss túró.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 180 p

Ez a túró sokkal ízletesebb és levesebb is a boltinál. A családom és én is imádjuk! Elkészítéséhez pedig igazán nem kell nagy hozzákészülés.

További receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek