r
Nosalty Logó

Tufahije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tufahije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1570 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 262 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1570 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
  2. Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a szegfűszeget.
  3. Kb. 10-15 percig főzzük benne az almákat, néha forgassuk át őket, és a magház helyére is kanalazzunk a szirupból.
  4. Miután az almák megfőttek, óvatosan kivesszük őket és egy tálcára tesszük hűlni.
  5. A maradék sziruphoz, amiben főttek, hozzáadjuk a héjukat és főzzük tovább addig, míg kb. a felére csökken a mennyisége és sűrű nem lesz.
  6. A darált dióhoz hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukor és a szirubpól annyit, hogy a dió összeálljon. Aki nem találja elég édesnek, tehet még bele cukrot.
  7. Ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat, és tejszínhabot halmozunk a tetejére, esetleg mézet is csorgathatunk rá. Hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13240
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Semmiképp ne használjunk sárga héjú almákat, mivel ezek főzés közben szétesnek, és zöldalmát se használjunk. A piros héjú, nem túl édes almák a legmegfelelőbbek. A főzésnél arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl az almákat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A boszniai konyha egyik kedvelt édessége. Ízletes és kiadós desszert.

Hozzászólások

ze(n)derta

ez egyszer?en valami fenomenális! gratula! üdv, toma

Törölt felhasználó

Ez a tufagije étel nem Horvát étel, hanem Török!!! Ugyan akor, a pljeskavica, és a cevapcici szintén nem Horvat étel, hanem Török!!! Az ma más, hogy nalunk is lehet kapni az étteremben, mint a bécsi szeletet vagy parfet, amelyek szintén nem Horvát ételek!!! Szívb?l megkérem, hogy vegyék le a Horvát listáról. El?re is nagyon köszönöm. Minden tiszteletem önöknek és a NO SALTY-nak! Szívesen írok egy pár igazi Horvát receptet. Egyébként nincs semmi gond!!! :)

ancymancy

Hogy valakinek ez legyen a legnagyobb problémája...

Törölt felhasználó

Nos,mivel a tufahije eredetét igazából nem tudtam kideríteni, és mindenhol és mindenhonnan azt halottam hogy boszniai, vagyis bosnyák recept, ezért odaírtam, de a konyha kategorizációnál nem volt bosnyák, ha töltöttél már fel receptet biztos észrevetted.Talán a horvát állt hozzá a legközelebb.Én úgy tudom hogy bosnyák, de ha nem akkor elnézést.Szerintem sokan nem is tudják igazából hogy egy-egy étel honnan is származik.Én a pljeskavicáról is azt mondanám hogy szerb, de a horvátok is szokták készíteni ez biztos, mert az ilyesmi recepteket átveszik egymástól a népek,nemzetek.A recepteket pedig a feltölt?, ez esetben én kategorizálom be,a NO SALTY moderálja, és ha jónak találja,akkor úgy marad ahogy fel lett töltve.

Törölt felhasználó

Szia, Nagyon jó kis receptek vannak mind a horvát, mind a szerb és a török konyháról is. Egy ilyen esetben pedig már csak sz?rszálhasogatás, hogy honnan ered... a lényeg, hogy szívb?l készüljön és finom legyen ... a végén úgyis a pocakban fog kikötni! :):):) Jók receptek, köszönöm, hogy megosztottad Velünk! :) Üdv, E.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!