Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Trüffel grillázzsal

Trüffel grillázzsal
Trüffel grillázzsal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt Jamie Oliver készített valami ilyesmit egy tv műsorban, de az arányokat nem írta le. Nem tűnt bonyolultnak, megpróbáltam. Nagyon finom lett. Azóta sokszor készítettem én is, most is került ajándékba alufóliába csomagolva, mint szaloncukrok, vagy kis dobozkába. De olyan adagot csináltam, hogy maradjon itthonra is. Hamar elfogy.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kristálycukorból és dióbélből teflon serpenyőben grillázst készítek, majd olajozott tányérba öntöm.
  2. Amikor kihűlt dupla nylonzacskóba  teszem, és sodrófával összetöröm.
  3. Az étcsokoládét vízgőz fölött összeolvasztom a tejszínnel, és ha kihűlt, de még folyékony, hozzákeverem az összetört grillázst.
  4. A már sűrű masszát két teáskanál segítségével megformázom, és alufóliára egymás mellé rakom, hogy megszilárduljon.
  5. Amikor kész lehet csomagolni, vagy egyszerűen csak nekiülni és megenni családdal, barátnőkkel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 0/8
Facebookon megjelent: -

szakács

marcipann

Mióta szakács: 2011.11.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis trüffel, diós trüffel, étcsokis diós desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

191
étcsokoládé 20 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
habtejszín 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 teáskanál