Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-mazsolás trüffel

Rumos-mazsolás trüffel
Rumos-mazsolás trüffel
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ajándéknak, vagy csak úgy magában - mindenhogy tökéletes. Különösen, ha az Omnia Reserve Brazil Estate kávéját kortyoljuk mellé. 

hozzávalók / 6 adag

A trüffelhez

A mazsolához

Szólj hozzá!

elkészítés

A trüffelhez

  1. A csokit darabokra törjük, kisebb lábosba tesszük. Egy nagyobb lábosban vizet forralunk, és vízgőz felett felolvasztjuk a csokit. Kicsit hagyjuk, hogy hűljön.
  2. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a 3 kanál rumot és 1 kanál vizet, majd az egészet kikeverjük a csokival.
  4. Hozzáadjuk a mézet is, majd hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön, hogy már formázni tudjuk.
  5. Egy teáskanálnyit a tenyerünkbe veszünk, ráteszünk egy szem kinyomkodott mazsolát, még egy teáskanálnyi adaggal befedjük, és golyókat formázunk belőle.
  6. Hűtőbe tesszük, hogy teljesen kidermedjen.
  7. Ha megdermedt, cukrozatlan kakaóporba forgatjuk. Ebből az adagból kb. 12-15 darab lesz.

A mazsolához

  1. A vizet a rummal összeöntjük, és beáztatjuk a mazsolát. Ha megszívta magát, kicsavarjuk, és ezt tesszük a trüffelek közepébe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 460
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Omnia Reserve

Mióta szakács: 2014.11.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás trüffel, desszertgolyó mazsolával töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

442
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 75 ml
vaj 10 dkg
rum 40 ml
víz 2 ek
méz 3 ek
mazsola 1 marék
rum 1 dl
víz 0.5 dl