Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triplán sajtos sörkiflik

Triplán sajtos sörkiflik
Triplán sajtos sörkiflik
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajt sajttal... már rossz nem lehet. Ebből az adagból 16 db sajtos kiflink lesz.

Az alap receptem a bevált kelt tésztám (Szezámmagos-köményes háromszögek) receptje, és ezt bővítettem ki.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztbe beleszórjuk a sajtot, a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  2. Elkezdjük dagasztani. A maradék tejet csak lassan adagoljuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy még kell hozzáadni egy keveset. Ha a tésztánk összeállt, akkor több részletben hozzáadjuk az olajat is, és egy lágyabb tésztát dagasztunk.
  3. A kidagasztott tésztából cipót formálunk, letakarjuk, és 15 percet pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, a cipót enyhén lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, és 6 egyforma kis cipóra osztjuk. Letakarva még 15 percet pihentetjük őket.
  4. Pihentetés után a cipókból egyenként kerek lapot nyújtunk. Az első lapot vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a következő lapot, és azzal is ugyanúgy járunk el, majd ennek tetejére jöhet a harmadik lap is. A legfelső lapokat is megkenjük, és megszórjuk.
  5. A kerek lapokat nyolc egyenlő részre vágjuk, a háromszögekből kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A kiflik között hagyjunk távolságot, mert sütés közben közel a duplájukra nőnek.
  6. 25-30 percet kelesztjük még a tepsiben, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Teteje

  1. A tojássárgáját egy morzsa vízzel (1 mokkáskanál) átkeverhetjük. A magokat egy száraz serpenyőben gyengén pirítsuk át. Így jobban előjönnek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tripla sajtos élvezet, sajtos kiflicskék, sós kiflik, vajas kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 2.5 dl
sajt 10 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
margarin 7 dkg
sajt 15 dkg
sajt 5 dkg
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek
köménymag 1 ek