r
Nosalty Logó

Triplán sajtos sörkiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Triplán sajtos sörkiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 4487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Összesen 340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9015.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2439 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    4151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4487 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztbe beleszórjuk a sajtot, a sót, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  2. Elkezdjük dagasztani. A maradék tejet csak lassan adagoljuk hozzá, meglehet, hogy nem lesz szükség az egészre, vagy még kell hozzáadni egy keveset. Ha a tésztánk összeállt, akkor több részletben hozzáadjuk az olajat is, és egy lágyabb tésztát dagasztunk.
  3. A kidagasztott tésztából cipót formálunk, letakarjuk, és 15 percet pihentetjük. Ha megkelt a tésztánk, a cipót enyhén lisztezett deszkára borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, és 6 egyforma kis cipóra osztjuk. Letakarva még 15 percet pihentetjük őket.
  4. Pihentetés után a cipókból egyenként kerek lapot nyújtunk. Az első lapot vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a következő lapot, és azzal is ugyanúgy járunk el, majd ennek tetejére jöhet a harmadik lap is. A legfelső lapokat is megkenjük, és megszórjuk.
  5. A kerek lapokat nyolc egyenlő részre vágjuk, a háromszögekből kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A kiflik között hagyjunk távolságot, mert sütés közben közel a duplájukra nőnek.
  6. 25-30 percet kelesztjük még a tepsiben, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Kenés-szórás

  1. A tojássárgáját egy morzsa vízzel (1 mokkáskanál) átkeverhetjük. A magokat egy száraz serpenyőben gyengén pirítsuk át. Így jobban előjönnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2295
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajt sajttal... már rossz nem lehet. Ebből az adagból 16 db sajtos kiflink lesz. Az alap receptem a bevált kelt tésztám (Szezámmagos-köményes háromszögek) receptje, és ezt bővítettem ki.

Hozzávalók

Tészta

Kenés-szórás

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!