Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelesztés nélküli sajtos kifli

Kelesztés nélküli sajtos kifli
Kelesztés nélküli sajtos kifli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy vendégség alkalmával kóstoltam meg ezt a finom sörkorcsolyát. Aztán ez is bekerült a recept archívumunkba. Az öcsém sokat jár Amerikában, azt mondta, hogy az ő "cheese bread"-jükre hasonlít. Nos, nem tudom, aki járt már Amerikában, az próbálja ki, és utána várom a véleményeket!


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bográcsgulyás mellé is tudom ajánlani.



 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, és néhány percet várunk.
  2. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
  3. A tésztából 10 kis cipót formázunk. Gömbölyűre nyújtjuk, 8 részre vágjuk a kört (kb. 20-22 cm a kör átmérője). Megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és reszelt sajtot szórunk rá.
  4. Feltekerjük, kifliket formázunk. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben (az első adagot) 20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 56 693
elküldve: 25
receptkönyvben: 792
elkészítve: 32/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kifli sajttal,

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Radóanyu
Radóanyu Sat, 2016-05-28 22:09

Én régóta csinálom ezt a receptet és nagyon nagy sikere van amikor párolt káposztával töltöm. Egy teás kanállal kell minden cikk szélesebb felére tenni.

eszag
eszag Mon, 2013-06-10 17:25

Most lett kész :) fél adag mert ketten vagyunk rá párommal. 30 dkg graham liszt. lett benne, isteni, és nagyon gyors! a picuromnak nem volt ideje megunni hogy nem vele foglalkozok :)

Kiss Katalin
Kiss Katalin Fri, 2013-03-22 21:26

Vasárnap reggelire készítettem el ezt a kiflikét, hát valami isteni finom. A családnak nagyon ízlett, igazi házi finomság kora reggel, még melegen ( a sajt nagyon finom volt a közepén). Máskor is elkészítem, de nem csak reggelire, hanem akár útravalónak is.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2013-03-22 23:30

Köszönöm szépen a visszajelzésedet!
Örülök, hogy ennyire ízlett! A gyermekeimnek is nagy kedvence.
Szép hétvégét kívánok!
Anita

barack
barack Sun, 2012-10-28 21:31

Szia !
Egy órával ezelőtt olvastam ezt a receptet. Megtetszett és gyorsan megcsináltam :)
De nem voltam olyan ügyes mint Te , még a fél adaggal se :(
Mire a 40 db kiflit sütőbe tettem eltelt 25 perc. De kárpótolt az eredmény ! isteni lett !! ja és még annyit , hogy normál villanytűzhelybe nekem a sütési idő is kicsit több, kb 30 perc volt .

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-10-29 00:18

Szia Barack!
Köszönöm, hogy a receptemet választottad! Igazad van, elkészíteni nem lehet olyan gyorsan, ahogyan eredetileg írtam, az előkészületet csak a tészta összeállítására értettem. Természetesen a kiflik összeállítása több időt vesz igénybe, mint 10 perc, főleg, ha teljes adag készül.
A sütési idő pedig abszolút sütőfüggő, ezek csak irányadó adatok. Az a lényeg, hogy sikerült eltalálnod az időt, nekem gázsütőm van.
Szép hetet kívánok!
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-10-15 20:19

Szia!
Kb. 5-10 dkg-ra van szükség, olvasztva, a kiflik tekerés előtti kenegetéséhez. Én általában egy darabkát megolvasztok, majd ha még szükséges, akkor ismétlem.
Üdv:
Anita

myldy
myldy Thu, 2012-01-05 10:50

Ahogy terveztem Szilveszterre is ezt sütöttem,csak kis virsli darabkákkal bolonditottam meg felét, a férfiak nagy örömére! :) Nagyon sok dicséretet zsebeltem be vele! Köszönöm mégegyszer a receptet!
Szép napot!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-01-05 13:38

Köszönöm szépen kedves Myldy a visszajelzésedet! Nagyon örülök, hogy sikered volt, és bizony a férfiaknak kedveskednünk kell:-)! Közben tettem fel egy klasszikusan virslis kiflifalatkákat, megtalálod a receptjeim között. A férjem ezt is szereti nagyon, ennek omlós-élesztős a tésztája.
Üdv:
Anita

Editanya58
Editanya58 Fri, 2011-12-30 23:19

Sziasztok!
Nagyon köszönöm ezt a receptet, valami fenséges és gyorsan készen van. Most sütöttem meg. Reménykedem, hogy holnapra is finom lesz még, mert igazán szilveszterre készítettem!
Üdvözlet Mindenkinek és BOLDOG ÚJ ÉVET!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2011-12-30 23:56

Kedves Editanya! Szívesen:-)! Igazán frissen a legfinomabb, de nálunk másnap is el szokott fogyni:-)))!
Boldog új esztendőt kívánok!
Anita

myldy
myldy Fri, 2011-12-02 18:24

Jó recept! Kipróbáltam és nagyon izlett a családnak. Igaz, én instant élesztőt használtam,de igy is fincsi lett! Szerintem Szilveszterre is ezt sütöm. Köszi! :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2011-08-13 14:05

Kedves Noémi! Igen, valóban 80 db lesz :-). Nem kis adag, lehet felezni, ahol kisebb a család. Azért is írtam, hogy 8 főre, mert nagyobb vendégségeknél jól jön ennyi.
Üdv:
Anita

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-08-12 06:16

Kedves Anita!
Tiéd lett 2011. augusztus 11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

egifeny
egifeny / egifeny Thu, 2011-08-11 21:49

kisult az elso adag, finom lett :)
konkretan kakaos, a tesztaba raktam meg cukrot, pontosan nem tudom mennyit, de lehetett volna kicsit tobb is :)
eletem elso "kelt" tesztaja, koszi a receptet :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-08-11 16:08

Kedves Égifény! Érdekes felvetés! Pl. lekvárral megtöltve, és a tésztába nem kerül akkor só, ilyenre gondoltál? Hmmm, lehet vele kísérletezni, én nem gondoltam még erre. De akkor javaslom, hogy kisebb adagban készítsd el, ha mégsem jönne össze, mert ebből elég sok kifli kijön :-).
Ha kipróbálod, feltétlenül számolj be az eredményről!
Üdv: Anita

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2011-08-11 14:44

Klassz ez a recept, köszi! Ha ilyesmit készítettem korábban elment vele a fél nap.
Mégegyszer kösz.

939
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 0.5 l
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
napraforgó olaj 2 dl
margarin 5 dkg
trappista sajt 40 dkg
tojássárgája 4 db