Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tőzegáfonyás vaníliás kifli

Tőzegáfonyás vaníliás kifli
Tőzegáfonyás vaníliás kifli
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 50 db kifli lesz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát apróra vágjuk. A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Hozzákeverjük a lisztet és a mandulát, a végen pedig hozzágyúrjuk az áfonyát.
  2. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből 1 cm vastag szeletkéket vágunk.
  3. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítunk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt kifliket megszórjuk a porcukorral.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 441
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kis kifli tőzegáfonyával, tőzegáfonyás kifli, kifli tőzegáfonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fkatica
fkatica Sat, 2013-12-21 16:53

Nekem tetszik ez a recept, most van a hűtőben, pihizik a tészta, hogy jól formálható legyen. Várakozunk, remélem a végeredmény maxpontos lesz.

605
tőzegáfonya 50 g
vaj 200 g
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 70 g
tojássárgája 2 db
finomliszt 280 g
mandula 100 g
porcukor 2 ek