r
Nosalty Logó

Mandulás-vaníliás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nagygombócos
Mandulás-vaníliás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 851 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 851 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 3397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 500 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát.
  2. A lisztet apránként hozzáadjuk és kézzel átgyúrjuk alaposan, hogy egynemű legyen. (A tésztagyúrás végeztével az ujjainkat lenyalogatjuk, mert a tészta nyersen is isteni:)
  3. Kb. 6-7 centis kis kifliket göndörkézünk a tésztából.
  4. A kifliket nagy lapos tepsire helyezzük, olyan távol egymástól, hogy legyen hely dagadozniuk. (Sütéskor jócskán megdagadnak, pedig nincs is bennük sütőpor!)
  5. Előmelegített, 140-150 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 15 percig, légkeverésen sütjük. Az illat már pár percen belül mámorító:)
  6. Sütés után még melegen vaníliás cukorba hempergetjük őket, aztán fémdobozban tároljuk, ahol jó sokáig elállnának, ha erre lenne bármi esélyük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 68768
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mandulás-vaníliás kifli
Nagygombócos 14 recept

Az angoltanárnőnktől kaptuk még karácsony előtt ezt a mandulás sütit, ami téli napokon egy jó tea mellé kiváló. El is kértük a receptet és hamarosan mi is kipróbáljuk, mert amilyen finom, olyan egyszerűnek is tűnik az elkészítése. Ebből az adagból 35-40 darab kifli készül.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Nagygombócos, nagyon örültem ennek az egyszer? receptnek, mert imádom a hókiflit. Kérdésem; lisztb?l a kenyérlisztes megoldás is okés? ill ha nem darált a mandula, hanem nagyobb darabra van vágva?!? Most lesek ötleteket... szóval kipróbálom a napokban, és leírom az eredményt! Köszi még egyszer és további jó f?z?cskézést!

Nagygombócos

Szia Nairk, nyugodtan használj rendes lisztet, viszont a mandulát daráld le, mert szerintem a darabostól szétesik.

Törölt felhasználó

szia Nairk, inkább darált mandulát használj, mert attól lesz isteni finom omlós a süti, a darabos mandulától sokkal kevésbé dagad meg, én is próbáltam már úgy, lustaságból. Azóta inkább eleve darált mandulát veszek:-). A liszt lehet "rendes" is, én keverni szoktam a simát a teljessel, mert ett?l is sokkal omlósabb az állaga. De nyugodtan kísérletezz, így is úgy is isteni az íze, max a "dagadási faktor" lesz különböz?. Ja, és vigyázz, amikor melegen kiveszed a tepsib?l és vaníliás cukiba forgatod, akkor a legmagasabb az "eltörési faktor", úgyhogy csak keszty?s kézzel az aranyoskákkal. Sok sikert és jó élvezkedést.

Törölt felhasználó

A mandulát nyugodtan helyettesíthetem darált dióval, igaz? Remélem, mert épp most csinálom. :)

Special Agent Oso

A süt?port el?re is tartalmazó liszt-fajtával csodálatos lett :-) de hogyan formázod a kifliket? Csak egy karácsonyfa alakú formázót találtam, és így augusztusban elég vicces lett, de nem tudtam a képen látható kifliket ilyen m?vészien szobrászni.

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem, LIGA margarinnal, mert a fiam tejérzékeny. El kellett dugnom, mert holnapi vendégségbe szántam, de nyilván sütök egy újabb adagot, mert ami maradt... :-)

Nagygombócos

:)))

cristhy

Kedves Nagygombócos! Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem,és szerintem isteni lett, mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Üdv:Kriszti

Törölt felhasználó

Szia! vaníliás cukor helyett mibe forgathatom még a kifliket? a gyermekeim sajnos még a szagától is rosszul vannak, de nagyon szeretnék készíteni nekik ilyen kiflit. Én imádom, eddig mindig csak vendégségben ettem ilyet és most szeretnék itthon készíteni. szóval ha nem forgatom semmibe?? vagy valami más ötlet? köszönöm Évi

Brumóka

Sima porcukor?

Brumóka

Pótválsz! Matatok egy régi szakácskönyvben és hasonló kiflinél azt ajánlja, hogy vaníliás porcukorba hempergetés helyett mártsuk a két végét csokiba.

Törölt felhasználó

és még1 kérdés! gyümölcscukrot hol kapok? köszi Évi

tgi

Nincs benne semmi nedves anyag? Tojás, tej....? Nekem nem áll össze! Végül a vaj puhulása segített a helyzeten... összegyúrtam, most sütöm. :)

Cicmatag

Megsutottem, majdnem meg forron elfogyott. Bar a 15 perc egy kicsit sok lett, a masodik adagot mar 13 percre tettem csak be es tokeletes lett, koszonom a receptet :)

Törölt felhasználó

Kedves Nagygombócos! Most sült ki a második tepsi.Remek az illata és az íze is.Citromhéjjal és vaníliaaromával ízesítettem. Köszönöm a receptet!

colourfulbird

Most lett kész és alig tudom megállni, hogy ne faljam fel az egészet (ajándékba lesz). Nagyon jó recept, esetleg azt tenném hozzá, hogy jó lenne el?re kiemelni, hogy a vaj legyen puha. Így egy kicsit macerás volt a kezdés, de megérte. A vaníliás cukor viszont alig akart ráragadni, hiába simogattam bele, alig maradt meg. Nem mintha annyira bánnám, nem kell az extra cukor, anélkül még istenibb :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?