r
Nosalty Logó

Mandulás-vaníliás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nagygombócos
Mandulás-vaníliás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 3397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 500 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált mandulát.
  2. A lisztet apránként hozzáadjuk és kézzel átgyúrjuk alaposan, hogy egynemű legyen. (A tésztagyúrás végeztével az ujjainkat lenyalogatjuk, mert a tészta nyersen is isteni:)
  3. Kb. 6-7 centis kis kifliket göndörkézünk a tésztából.
  4. A kifliket nagy lapos tepsire helyezzük, olyan távol egymástól, hogy legyen hely dagadozniuk. (Sütéskor jócskán megdagadnak, pedig nincs is bennük sütőpor!)
  5. Előmelegített, 140-150 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 15 percig, légkeverésen sütjük. Az illat már pár percen belül mámorító:)
  6. Sütés után még melegen vaníliás cukorba hempergetjük őket, aztán fémdobozban tároljuk, ahol jó sokáig elállnának, ha erre lenne bármi esélyük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 502
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 72213
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-vaníliás kifli
Nagygombócos 14 recept

Az angoltanárnőnktől kaptuk még karácsony előtt ezt a mandulás sütit, ami téli napokon egy jó tea mellé kiváló. El is kértük a receptet és hamarosan mi is kipróbáljuk, mert amilyen finom, olyan egyszerűnek is tűnik az elkészítése. Ebből az adagból 35-40 darab kifli készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!