Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán mandulás sütemény

Toszkán mandulás sütemény
Toszkán mandulás sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Rudolph van Veen TV-s szakácstól láttam elkészíteni. Nagyon ütős, nagyon finom, a kalóriáját pedig nem mertem kiszámolni. Majd a Nosalty :-). Ő még avval is tetézte, hogy a kihűtött, 18 szeletre felszeletelt süteményt nyakig csokiba mártotta (naná, hogy én is készítettem néhányat abból is. A férjem úgy tüntette el néhány nap alatt, hogy éppen csak meg tudtam kóstolni.)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hideg marcipánt lereszeljük nagy lyukú reszelőn a dagasztógép táljába, és mellé mérünk minden egyebet is. (A vajat olvasztva.)
  2. Homogén tésztává keverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Alul-felül sütésen, 180 fokon 20 percig sütjük.

Tetejére

  1. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, belevetjük a mandulapelyhet és a juharszirupot, és összeforraljuk, majd a megsült tészta tetején elterítjük, és a tésztát újabb 10 percre visszadugjuk a sütőbe.
  2. Teljesen kihűlve vesszük csak ki a tepsiből, és szeleteljük. 18 szelet lett belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
vaj 10 dkg
marcipán 30 dkg
likőr 0.5 dl
tejföl 2 ek
diabetikus liszt 5 dkg
tojás 3 db
gyümölcscukor 5 dkg
vaj 1 ek
mandulapehely 10 dkg
juharszirup 3 ek