r
Nosalty Logó

Tortellini fűszeres krémsajtos szószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tortellini fűszeres krémsajtos szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tortellinihez

Összesen 843 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tortellinihez

Összesen 1686 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A tortellinihez

Összesen 175 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1963.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 843 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3927 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 1686 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tortellinihez

Elkészítés

A szószhoz

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felvágjuk. A bacont egy serpenyőben ropogósra sütjük, papírtörlőre kivesszük.
  2. A hagymát és a gombát a szalonnazsírban kb. 4 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, felfőzzük. Hozzákeverjük a krémsajtot, és felolvasztjuk benne. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  3. A tésztát kb. 2 liter sós, fövő vízben kb. 2-3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A szalonnát 2 szelet kivételével durvára tördeljük, és a szószhoz keverjük.
  4. A tortellinit a szóhoz keverjük, és a maradék szalonna szeletekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10863
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha nincs fűszeres krémsajtunk, nyugodtan használjunk simát, majd a petrezselyemmel együtt keverjünk hozzá kb. 1 ek apróra vágott, vegyes zöldfűszereket.

Hozzávalók

A szószhoz

A tortellinihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.