r
Nosalty Logó

Torta Tenerina

Olasz Gasztronómiai Világhét
Torta Tenerina
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

442
Kalória
5.5g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
22.9g
Víz
137.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
33.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 5302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.1 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3195.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 5302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

  1. Olvasszuk össze az étcsokoládét a vajjal, tegyük a robotgépbe és verjük habosra a keveréket.
  2. Dolgozzuk bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és az élesztőt.
  3. Az egészet gyorsan dolgozzuk össze, és öntsük a tésztát egy kivajazott tortaformába.
  4. 170 fokos sütőben süssük kb. 30 percig.
  5. Hagyjuk picit hűlni, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A Torta Tenerina egy csodálatosan szaftos csokoládétorta, Emilia-Romagna régió egyik specialitása. Állítólag III. Viktor Emánuel olasz király feleségének, Ilona montenegrói királyi hercegnőnek tálalták fel először, emiatt Montenegrina néven is ismert az édesség. Most a Hetedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából készítette el Angelo Gala mestercukrász.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...