Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mascarponés bomba

Gesztenyés-mascarponés bomba
Gesztenyés-mascarponés bomba
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és egyszerű, de annál finomabb recept :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát kikeverjük a mascarponével, a tejszínnel és legalább 1 evőkanál rummal. Ezután egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk.
  2. Egy müzlis tálkába tejet öntünk, hozzá pici rumot keverünk. A babapiskótákat éppen csak belemártjuk a rumos tejbe, elázni nem szabad neki. Majd sorba kirakjuk a piskótával a tálat körben a tetejéig, és az aljára is teszünk.
  3. Majd a krém felét belesimítjuk. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárjuk le. A folpackkal betakarjuk, és egy kistányért teszünk rá. Másnap reggelig hűtőbe tesszük.
  4. Másnap kiborítjuk egy tányérra, lehúzzuk róla óvatosan a folpackot.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és keverünk bele fél evőkanál étolajat. Rákenjük a tortára. Ilyenkor szórhatunk rá díszítőcukrot. Ha kihűlt ,porcukorral szórjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát, és tejszínhabbal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 308
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütés nélküli gesztenyetorta, babapiskótás gesztenyekrémes süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1139
gesztenyemassza 50 dkg
mascarpone 25 dkg
főzőtejszín 1 dl
babapiskóta 400 g
tej 2 dl
rum 1 teáskanál
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek