r
Nosalty Logó

Csokoládés gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 4291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 717 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 4291 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásfehérjéket két kanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat a maradék négy kanál cukorral világosodásig keverjük, végül a száraz hozzávalókkal és óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt (csak az aljára teszünk) 27 cm-es tortaformában 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Mikor a piskóta elkészül és kihűlt, nekilátunk a krémeknek. Először a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, rövid ideig hűtjük, majd a margarinnal felhabosítva el is készül az első réteg krém.
  4. Ekkor a piskótát félbevágjuk, majd egy 24 cm-es kapcsos formába beleszabjuk az alját, meglocsoljuk a baileys-el, és rákenjük az elkészült krémet.
  5. Ezt követően a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral, baileys-el elkevert gesztenyepüréhez forgatjuk. Még egyet habosítunk rajta, majd mehet a tortára második rétegként.
  6. A tortalap másik felét szintén méretezzük a formához, és a krém tetejére illesztjük.
  7. A tetejét megszórjuk porcukorral, míg teljesen be nem fedi a tortát, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére díszítésként.
  8. Végül hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23163
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Szülinapra készített torta.

Hozzászólások

szupernagyi

Borika! Szeretném megkérdezni, hogy ha 27 cm-es tortaformában sütjük a piskótát, akkor miért kell lefaragni mindkét korongot 24 cm-re?

missremix

Én most csinálom és nem raktam kisebbe. Valószínüleg, hogy teljesen kitöltse, de nekem így is kitölti a piskóta a formát.

Tamerlán

2X elkéstítve, és azt kell, hogy mondjam, meglep?en jó lett

dadimami

Kedves Bori! A sok csupahabos és túldíszített gesztenyetorta recepteket elvetettem, a te tortád a nyer? nálam, (mármint arra, hogy kipróbáljam), A baleys az ki fog maradni bel?le, helyette egy kis rum kerül bele. Egy biztos, hogy porcukrot nem teszek a tetejére, mert nagyon kevés süteményen tudom elviselni (pl. hókifli, ill. a hájas, v. lekváros leveles tészta). Itt helyette inkább több krémet készítek és a tetejére is gesztenyekrémet kenek, és arra csorgatom a csokit. Nekem így lesz tökéletes. Köszönet a receptért!

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek