Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés gesztenyetorta

Csokoládés gesztenyetorta
Csokoládés gesztenyetorta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapra készített torta.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjéket két kanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat a maradék négy kanál cukorral világosodásig keverjük, végül a száraz hozzávalókkal és óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt (csak az aljára teszünk) 27 cm-es tortaformában 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Mikor a piskóta elkészül és kihűlt, nekilátunk a krémeknek. Először a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, rövid ideig hűtjük, majd a margarinnal felhabosítva el is készül az első réteg krém.
  4. Ekkor a piskótát félbevágjuk, majd egy 24 cm-es kapcsos formába beleszabjuk az alját, meglocsoljuk a baileys-el, és rákenjük az elkészült krémet.
  5. Ezt követően a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral, baileys-el elkevert gesztenyepüréhez forgatjuk. Még egyet habosítunk rajta, majd mehet a tortára második rétegként.
  6. A tortalap másik felét szintén méretezzük a formához, és a krém tetejére illesztjük.
  7. A tetejét megszórjuk porcukorral, míg teljesen be nem fedi a tortát, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére díszítésként.
  8. Végül hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 356
elküldve: 16
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, csokis-gesztenyés torta, krémlikőrös-gesztenyekrémes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2019-12-18 00:48

Kedves Bori!
A sok csupahabos és túldíszített gesztenyetorta recepteket elvetettem, a te tortád a nyerő nálam, (mármint arra, hogy kipróbáljam), A baleys az ki fog maradni belőle, helyette egy kis rum kerül bele. Egy biztos, hogy porcukrot nem teszek a tetejére, mert nagyon kevés süteményen tudom elviselni (pl. hókifli, ill. a hájas, v. lekváros leveles tészta). Itt helyette inkább több krémet készítek és a tetejére is gesztenyekrémet kenek, és arra csorgatom a csokit. Nekem így lesz tökéletes. Köszönet a receptért!

szupernagyi
szupernagyi Fri, 2015-02-13 10:26

Borika!
Szeretném megkérdezni, hogy ha 27 cm-es tortaformában sütjük a piskótát, akkor miért kell lefaragni mindkét korongot 24 cm-re?

missremix
missremix Sun, 2019-11-10 12:06

Én most csinálom és nem raktam kisebbe. Valószínüleg, hogy teljesen kitöltse, de nekem így is kitölti a piskóta a formát.

717
finomliszt 6 evőkanál
tojás 6 db
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
sütőpor 1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
margarin 8 dkg
gesztenyemassza 20 dkg
habtejszín 4.5 dl
porcukor 2.5 ek
baileys 3 ml
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 6 dkg
porcukor 2 ek