r
Nosalty Logó

Diétás-teljes kiőrlésű kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diétás-teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 358 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 3577 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 358 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6041 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    2398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 3577 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Öreg kovász

Kenyér

Elkészítés

Öreg kovász

  1. A hozzávalókat összekeverjük fakanállal. (Mintegy 5 órával előbb készítem el, de akár már előző este is elkészíthetem.) Fóliával letakarjuk. Félretesszük.

Kenyér

  1. Kimérjük a liszteket, átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, vizet, beletesszük az előzőleg elkészített öreg kovászt. Összegyúrjuk, nem túl lágy, de nem is kemény tésztát készítünk. (Nem ragad a kezemre , de még puha a tészta.) Belisztezzük az alját, a tetejét kissé meghintjük, konyharuhával letakarjuk, 2 órát kelesztjük.
  2. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, és még 1 órát kelesztjük a cipóra formázott tésztát.
  3. 1 óra elteltével ismét átgyúrjuk, de már a tésztát a sütő papírral bélelt tálba (ovális jénai) vagy a bélelt tepsire tesszük a megformázott tésztát. 30 percet pihentetjük.
  4. Bevagdossuk késsel három helyen a tetejét, a sütőbe egy tálkába vizet teszünk párologtatni, és begyújtjuk a sütőt.
  5. 220 fokon 20 percig sütjük. Ez alatt ne nyissuk ki a sütőt, hogy a kelt tészta össze ne essen!
  6. 20 perc eltelte után a tetejét megspricceljük langyos vízzel. A hőfokot vissza vesszük 190 fokra, és 35-40 perc múlva a kenyerünk kész. Kivesszük, és azonnal kiborítjuk a deszkára kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26149
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Ajánló

A liszt lehet más is, de azért a teljes kiőrlésű a legjobb.

Receptkategóriák

Az idén átállítottak inzulinra. Így a fehér kenyeret nem javasolta a diabetikus orvos. Javaslom a cukorbetegségben szenvedőknek a teljes kiőrlésű liszteket.

Hozzávalók

Öreg kovász

Kenyér

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek