Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle kelesztés nélkül

Zsemle kelesztés nélkül
Zsemle kelesztés nélkül
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Győzött a lustaság... Egyik vasárnap reggel nem volt kedvem boltba menni a szokásos lyukas zsemléért, így fogtam magam, és nekiálltam saját magam sütni. Viszont nem találtam itthon élesztőt semmilyen formában sem, így anélkül oldottam meg a "feladatot". Bevallom, nem sajnálom, mert sokkal hamarabb elkészültem, mintha kelesztettem volna, és laktatóbb, tömörebb is lett az eredmény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban megolvasztjuk a vajat.
  2. Hozzáöntjük a többi hozzávalót, majd eldolgozzuk az összetevőket. Mivel vizet nem használtam a tészta elkészítésekor, a tejet adagoltam úgy, hogy a elérjem a megfelelő tésztaállagot (amikor már nem ragad az ujjamra). Sót én kiöntőből szórok, így pontos mennyiséget nem tudok mondani, minimum 1 kisebb kávéskanálnyi.  Kóstolni szoktam a nyers tésztát, így állapítom meg, kell-e még bele. 
  3. Kis ideig dagasztjuk, majd rusztikus gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Nekem 6 db gombóc lett a tésztából.
  4. Előmelegítés nélkül, 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 27 971
elküldve: 5
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Avalona

Mióta szakács: 2012.07.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, buci, briós, bagel, hamburger-buci, perec, croissant, édes leveles, burek, pita

egyéb elnevezések

sütőporos zsemle, élesztő nélküli buci, péksütemény kelesztés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boribakter
boribakter / boribakter Sun, 2012-09-23 18:10

Megsütöttük, nagyon finom lett, de nagyon morzsálódós is, szétesik - mennyi tejfölt lehet hozzáadni, vagy mennyivel növeljem a vaj mennyiségét, hogy ne essen szét? Esetleg dupla mennyiségű tojás? Illetve elfogyott a tej - mennyi tejföl váltja ki? Próbálkozott már itt valaki ilyesmivel? :)

1831
tej 2 dl
tojás 1 db
vaj 125 dkg
cukor 1 teáskanál
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 kk
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg